
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274353-gotuemo-makaroni-z-kopchenimi-kovbaskami-u-tomatno-vershkovomu-sousi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274353-gotuemo-makaroni-z-kopchenimi-kovbaskami-u-tomatno-vershkovomu-sousi
Готуємо макарони з копченими ковбасками у томатно-вершковому соусі
Ситна, швидка та доступна страва для вечері.

Як пише РЕДПОСТ, макарони з копченими ковбасками та приємним соусом із вершків та помідорів готуються швидко. Завдяки соусу звичайні макарони стають ніжними, соковитими та дуже смачними. Копчені ковбаски, часник і базилік додають страві апетитний аромат, а сир посилює його вершковий смак.
Макарони з копченими ковбасками в томатно-вершковому соусі
Продукти (на 3 порції)
- Макарони (будь-якої форми, але краще з твердих сортів пшениці) - 200 г
- Ковбаски копчені (або копчена ковбаса) – 100 г
- Помідор – 180 г (1 шт.)
- Вершки жирністю 20% - 150 мл
- Сир твердий – 100 г
- Цибуля ріпчаста фіолетова - 60 г (0,5 шт.)
- Часник - 1 зубчик
- Сіль – 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений - щіпка
- Базилік сушений – 0,5 ч. ложки
- Олія - 30 мл (2 ст. ложки)
- Кінза свіжа (або свіжа петрушка) - 1-2 гілочки
Покроковий рецепт приготування
- Цибулю та часник очистити і промити.
- Часник дрібно посікти.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками.
- Ковбаски нарізати тонкими слайсами (кружечками).
- Розігріти в глибокій сковороді олію
- Додати цибулю, часник та копчені ковбаски.
- Обсмажувати 3-4 хвилини, помішуючи.
- Помідор залити окропом
- Залишити на 1 хвилину,
- Зняти тонку шкірку.
- Нарізати дрібними кубиками томат.
- Додай помідор у сковороду до цибулі, часнику та ковбасок.
- Обсмажити 1-2 хвилини до м'якості шматочків помідора.
- У сковороду влити вершки.
- Додати базилік, сіль (0,5 ч. ложки), чорний мелений перець
- Готувати на середньому вогні ще 7-8 хвилин.Соус злегка випарується і стане густішим.
- 1,5 л води довести до кипіння
- Всипте в киплячу воду 0,5 ч. ложки солі та макарони.
- Ще раз довести до кипіння
- Варіть макарони на невеликому вогні до готовності, 10-12 хвилин (або згідно з часом, вказаним на упаковці).
- Злити з макаронів воду, використовуючи друшляк або сито.
- Додайте макарони в соус із ковбасками
- Перемішайте, щоб соус повністю обволікав усі макарони.
- Сир натерти на великій тертці
- Додати до макаронів.
- Перемішати та прогріти блюдо в сковороді 1 хвилину, щоб сир розплавився.
- Подавати таку страву потрібно відразу, поки сир плавиться і апетитно тягнеться за вилкою.
- Перекладіть макарони в сервірувальну тарілку
- Додати свіжу зелень петрушки чи кінзи.
Приємного апетиту!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати теплий салат з баклажанами та моцарелою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо макарони з болгарським перцем і вершками у горщиках
- Швидкі супи: кращі рецепти
- Готуємо французьку запіканку з м'ясним фаршем тімбаль
- Апетитна вегетаріанська паста
- Свіжа зелень взимку: як зберегти корисні властивості