Як пише
РЕДПОСТ, рецепт вразить своїм смаком навіть досвідчених гурманів.
Що варто врахувати
-
Для приготування блюда рекомендується використовувати річкову рибу. Вважається, що морська не зможе передати справжній смак класичної страви.
-
Рибу потрібно брати свіжу і одразу її готувати, тому що філе чи заморожена вже мають первинну обробку та втратили свої унікальні властивості.
Грузинська холодна закуска з риби з горіхом
Продукти:
-
Риба (річкова) – 1 кг.
-
Часник – 4 зубчики
-
грецький горіх (очищений) - 100 гр.
-
Винний оцет – 200 мл.
-
Лавровий лист – 1-2 шт.
-
Корінь петрушки (для варіння) – 1 шт.
-
Сіль за смаком)
Покроковий рецепт приготування
-
Рибу очистити - особливо обережним потрібно бути з зябрами та нутрощами, так як при неправильному обробленні риба може отримати гіркоту.
-
Очищену рибу нарізати на порційні шматочки
-
Промити під натиском холодної води.
-
Поставити каструлю із водою на сильний вогонь.
-
Підсолити воду.
-
Поки вода закипає почистити часник та корінь петрушки.
-
Часник потрібно пропустити через часнику.
-
Корінь петрушки крупно нарубати.
-
У киплячу воду закласти корінь петрушки, часник і лавровий лист.
-
Перемішати.
-
Зменшити вогонь і викласти шматки риби.
-
Рибу варити до повної готовності, у разі потреби знімаючи піну.
-
Для заправки риби ядра волоського горіха добре подрібнити за допомогою звичайної качалки, блендера або міксера.
-
В отриману масу додати сіль
-
Ретельно потоптати. Сіль і горіхи повинні стати однорідною масою.
-
Готовий продукт розвести винним оцтом. Заправка для риби готова.
-
Готову рибу виловити з каструлі,
-
Викласти на друшляк і дати стекти зайвій волозі та охолонути.
-
На блюдо викласти шматочки риби та полити їх приготованою заправкою з горіха та оцту.
-
Подати до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий пиріг без яєць на молоці.