
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1258238-gotuemo-kartoplyaniy-omlet-tortilyu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1258238-gotuemo-kartoplyaniy-omlet-tortilyu
Готуємо картопляний омлет - тортилью
Традиційна іспанська закуска.

Як пише РЕДПОСТ, тортилья – тапас – закуска з гірської частини Іспанії, яку можна їсти як гарячою, так і холодною і з чим душа забажає.
\
Що варто врахувати
- Страву можна смажити як у великій кількості олії, так і використовуючи менше олії з додаванням води.
- Картопля вибирати не сильно розсипчаста, бажано молода, питаючи сорти для смаження.
- Для приготування знадобиться сковорода з антипригарним покриттям діаметром 25 см і плоска тарілка трохи більша за сковорідку.
Іспанська тортилья з картоплі
Продукти на 6-8 порцій:
- Цибуля - 100 г
- Очищена картопля - 500 г
- Оливкова олія - 3 столові ложки
- Вода - 50 мл
- Яйця - 5 шт.
- Сіль та свіжомелений чорний перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Нарізати цибулю тонкими півкільцями.
- Нарізати картоплю часточками завтовшки приблизно 3 мм.
- Розігріти у сковороді 2,5 столової ложки оливкової олії.
- Додати цибулю
- Посолити
- Обсмажувати майже до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб цибуля стала прозорою, але не золотистою.
- Додати картоплю та воду.
- Ще раз посолити, перемішати та закрити кришкою.
- Періодично помішувати. Якщо картопля почне сильно пригоряти, зменшити вогонь і додати ще 1-2 ложки води.
- Збити яйця у глибокій ємності.
- Трохи посолити
- Коли картопля повністю готова, перекласти вміст сковороди в холодну яєчну суміш, розмішати і закрити кришкою.
- Залишіть на 10 хвилин.
- Ще раз розігріти сковороду і змахати її маслом, що залишилося.
- Знову розмішати яєчно-картопляну суміш.
- Смажити на середньому вогні, поки низ тортильї не стане коричнево-карамельним, а верх не залишиться злегка сируватим і рідким.
- Накрити сковороду тарілкою та впевнено перевернути тортиллю.
- Акуратно зрушити омлет із тарілки сирою стороною вниз
- Готувати ще 5 хвилин на середньому вогні, перевіряючи, щоб блюдо не пригоріло.
- Знову перевернути за допомогою тарілки.
- Подати тортилью на стіл.
- Можна посипати зеленню або копченою паприкою.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати суп з помідорів по-монастирськи
- Готуємо запіканку з картоплі з оселедцем
- Готуємо сирний суп з грибами та картоплею
- Готуємо морквяний суп-пюре
- Готуємо оладки з картоплі по-монастирськи
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока
- Ефектний італійський омлет: фріттата зі шпинатом, помідорами та сиром фета
- Картопляна запіканка "Яблучник"
- Класичний рецепт приготування оселедця під шубою: правильна послідовність викладання шарів у салатницю
- Салат "Нефритовий браслет"