11.01.2023 21:56 Дмитро Колонєй
Пиріг з броколі, куркою та сиром
Пиріг на пісочному тісті з вершково-сирною заливкою.
Як пише
РЕДПОСТ, такий пиріг буде гарним, як у теплому, так і в холодному вигляді. Як і всі відкриті пироги, виглядає ефектно при подачі. Його можна подавати разом із бульйоном, у якому варилася курка. Дуже зручно – одразу і бульйон готовий, і начинка для пирога. Можна додати смажені гриби.
Пиріг з броколі, куркою та сиром
Продукти на 6 порцій:
Для тіста
-
Борошно пшеничне 250 гр
-
Вершки (жирність 10%) 100 мл
-
Вершкове масло 70 гр
-
Розпушувач 0.5 чайн.
-
Сіль за смаком
Для начинки
-
Брокколі 200 гр
-
Курка (варена) 300 гр
-
Цибуля 1 шт.
-
Рослинна олія 2 стол.
Для заливання:
-
Яйця 3 шт.
-
Вершки (жирність 10%) 100 мл
-
Твердий сир 100 гр
-
Сіль за смаком
-
Перець чорний мелений за смаком
Покроковий рецепт приготування
-
Масло заздалегідь вийміть із холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося.
-
Борошно просійте разом із розпушувачем. Посолити. Перемішайте.
-
Додайте до борошна олію. Руками розітріть масло|мастило| з|із| мукою|борошном| до стану крихти. Робіть це швидко, щоб масло не почало танути від тепла рук, тоді тісто буде шаруватим.
-
Влийте в масляно-борошняну суміш вершки. Швидко замісити тісто. Достатньо буде того, щоб усі продукти перемішалися, і тісто можна скачати у кулю.
-
Загорніть тісто в харчову плівку і заберіть на годину в холодильник.
-
Відваріть курку
-
Брокколі заморожені. Якщо броколі свіжа, то розберіть її на суцвіття.
-
Цибулю почистіть і наріжте на кубики.
-
Курку поріжте на дрібні шматочки.
-
Розігрійте сковороду, налийте на неї олію, покладіть цибулю.Одночасно закип'ятіть воду в каструлі, посоліть її та киньте туди брокколі. Варіть броколі 5 хвилин|мінути|.
-
До обсмаженої до прозорого стану цибулі додайте курку. Смажте курку з цибулею близько 5 хвилин. Брокколі відкиньте на друшляк.
-
Додайте капусту до курки, перемішайте. Начинка готове.
-
Натріть сир на дрібній тертці.
-
Яйця збийте із вершками віночком.
-
Додайте до яєчно-вершкової суміші натертий сир, сіль та перець. Перемішайте.
-
Дістаньте тісто з холодильника. Розкачайте його в коло діаметром трохи більше за вашу форму.
-
Укладіть тісто у форму, сформуйте бортики.
-
Викладіть на тісто начинку.
-
Залийте зверху яєчно-сирною сумішшю, лопаткою розрівняйте її по всій поверхні.
-
Запікайте пиріг у духовці при t 180 ° C близько 40 хвилин.
-
До такого пирога можна додати обсмажені гриби.
-
Цікаво буде виглядати порційна подача у вигляді тарталеток. Смачного!
Нагадаємо, раныше ми наводили швидкий рецепт яблучного пирога на кефире, який буде смачніше, ніж шарлотка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0