16.06.2025   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282066-zapikaemo-v-duhovtsi-m-yaso-z-kartopleyu-ta-medovoyu-skorinkoyu-prosto-y-sokovito

Запікаємо в духовці м'ясо з картоплею та медовою скоринкою: просто й соковито

Готуємо страву із класики домашнього затишку.

 
Як пише РЕДПОСТ, якщо додати в маринад трохи меду, страва набуває легкої солодкої нотки та апетитної карамельної скоринки. Все готується на одному противні - мінімум зусиль, максимум аромату та смаку.
 

М'ясо з картоплею та медом в духовці

 

Продукти:

 
  • 800 г м'яса (свинина, курка, індичка - за смаком)
  • 800 г картоплі
  • 2 ст. рослинної олії
  • 2 ст. соєвого соусу
  • 2 ст. гірчиці
  • 1 ч. л. меду
  • 2–3 зубчики часнику
  • сіль та спеції за смаком (перець, паприка, розмарин та ін.)
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

Покроковий рецепт приготування

  1. Очистити і крупно нарізати картоплю (частками або кружальцями).
  2. Викласти картоплю на лист.
  3. Збризкати 1 ст.л. олії.
  4. Посолити, приправити, перемішати.
  5. У глибокій мисці змішати масло, соєвий соус, гірчицю, мед, подрібнений часник і спеції для маринаду.
  6. Обваляти м'ясо в маринаді з усіх боків, щоб добре просочилося.
  7. Викласти м'ясо зверху на картоплю на противень.
  8. Полити рештками маринаду.
  9. Розігріти духовку до 180 °C.
  10. Поставити лист у духовку.
  11. 3апікати 1-1,5 години до золотистої скоринки.
  12. Перевірити готовність ножем чи вилкою.
  13. При необхідності накрити фольгою, якщо верх підрум'янився раніше.
  14. Подавати прямо з листа.
  15. Прикрасити свіжою зеленню або часточками лимона до смаку.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати дієтичну літню окрошку з буряком і щавлем.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
  • Оригінальний пісний суп із фрикадельками
  • Готуємо ефектний салат з куркою та апельсином
  • Яскрава гарбузова запіканка з куркою
  • Теплий салат з курячою печінкою та медовою заправкою
  • Готуємо рисову запіканку з шинкою та сиром
  • Готуємо ароматний рис по-угорськи
  • Готуємо м'ясний хліб із вареними яйцями
  • Готуємо свинячу рульку, запечену в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом
  • Свинячі реберця з картоплею в духовці
  • Готуємо яловичину, тушковану з кабачками та баклажанами
  • Готуємо курячий суп з кабачком та вермішеллю
  • Готуємо ароматний віденський шницель із курки в духовці
  • Тушкована капуста з м'ясом та яблуками
  • Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві

 

←Вернуться Печать