
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282066-zapikaemo-v-duhovtsi-m-yaso-z-kartopleyu-ta-medovoyu-skorinkoyu-prosto-y-sokovito
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282066-zapikaemo-v-duhovtsi-m-yaso-z-kartopleyu-ta-medovoyu-skorinkoyu-prosto-y-sokovito
Запікаємо в духовці м'ясо з картоплею та медовою скоринкою: просто й соковито
Готуємо страву із класики домашнього затишку.

Як пише РЕДПОСТ, якщо додати в маринад трохи меду, страва набуває легкої солодкої нотки та апетитної карамельної скоринки. Все готується на одному противні - мінімум зусиль, максимум аромату та смаку.
М'ясо з картоплею та медом в духовці
Продукти:
- 800 г м'яса (свинина, курка, індичка - за смаком)
- 800 г картоплі
- 2 ст. рослинної олії
- 2 ст. соєвого соусу
- 2 ст. гірчиці
- 1 ч. л. меду
- 2–3 зубчики часнику
- сіль та спеції за смаком (перець, паприка, розмарин та ін.)
Покроковий рецепт приготування
- Очистити і крупно нарізати картоплю (частками або кружальцями).
- Викласти картоплю на лист.
- Збризкати 1 ст.л. олії.
- Посолити, приправити, перемішати.
- У глибокій мисці змішати масло, соєвий соус, гірчицю, мед, подрібнений часник і спеції для маринаду.
- Обваляти м'ясо в маринаді з усіх боків, щоб добре просочилося.
- Викласти м'ясо зверху на картоплю на противень.
- Полити рештками маринаду.
- Розігріти духовку до 180 °C.
- Поставити лист у духовку.
- 3апікати 1-1,5 години до золотистої скоринки.
- Перевірити готовність ножем чи вилкою.
- При необхідності накрити фольгою, якщо верх підрум'янився раніше.
- Подавати прямо з листа.
- Прикрасити свіжою зеленню або часточками лимона до смаку.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати дієтичну літню окрошку з буряком і щавлем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо ефектний салат з куркою та апельсином
- Яскрава гарбузова запіканка з куркою
- Теплий салат з курячою печінкою та медовою заправкою
- Готуємо рисову запіканку з шинкою та сиром
- Готуємо ароматний рис по-угорськи
- Готуємо м'ясний хліб із вареними яйцями
- Готуємо свинячу рульку, запечену в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом
- Свинячі реберця з картоплею в духовці
- Готуємо яловичину, тушковану з кабачками та баклажанами
- Готуємо курячий суп з кабачком та вермішеллю
- Готуємо ароматний віденський шницель із курки в духовці
- Тушкована капуста з м'ясом та яблуками
- Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві