
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282033-retsept-litnoyi-okroshki-z-buryakom-i-schavlem
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282033-retsept-litnoyi-okroshki-z-buryakom-i-schavlem
Рецепт дієтичної літньої окрошки з буряком і щавлем
Ситна і при цьому ніжним смаком – а що ще потрібно?

Як пише РЕДПОСТ, окрошка з буряком і щавлем - відмінний приклад супу, що бадьорить, який не тільки освіжить, але і легко вписується в здоровий раціон: тут і клітковина, і вітаміни, і справжній смак саду на тарілці. Без ковбаси, без майонезу — лише прості, зрозумілі продукти та легкість у кожній ложці.
Літня окрошка з буряком і щавлем
Продукти:
- 2-3 яйця
- 200 г буряків
- 250 г свіжих огірків
- 100 г щавлю
- 50 г зеленої цибулі
- 30 г кропу
- квас, кефір або айран - для заливання (за смаком)
Покроковий рецепт приготування
- Відварити яйця вкруту.
- Остудити та очистити від шкаралупи.
- Буряк вимити, відварити до готовності.
- Остудити та натерти на великій тертці.
- Огірки промити та нарізати невеликими кубиками.
- Щавель промити і дрібно нарубати (за бажання можна обдати окропом, щоб прибрати кислоту).
- Зелену цибулю та кріп подрібнити ножем.
- Яйця нарізати кубиками або розімні вилкою.
- Скласти всі інгредієнти у велику миску.
- Ретельно перемішати.
- Перед подачею залити окрошку охолодженим квасом, кефіром або айраном, до смаку - підсолити.
- Подавати відразу, можна з льодом — особливо у спекотний день.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати 9 узварів із полуницею на будь-який смак, ідеальних для спекотного дня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
- Готуємо смачні та дієтичні суп, запіканку та салат
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння
- Пісний суп із сочевиці: густо, ситно та без м'яса
- Яскравий овочевий суп з пельменями та гарбузом
- Швидкий овощний суп з брокколі та цвітною капустою
- Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп
- Кава та чим можна її замінити: рецепти напоїв
- Готуємо зігріваючий суп-пюре із запечених овочів