16.11.2024   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275614-gostriy-kurcha-pid-shokoladnim-sousom-po-meksikanski

Гострий курча під шоколадним соусом по-мексиканськи

Рецепт, що сягає корінням в індіанське минуле латиноамериканської країни.

Як приготувати курча під шоколадним соусом по-мексиканськи
 
Як пише РЕДПОСТ, незвичне для поєднання шоколаду і м'яса типово для Месики. Сам же соус Моле поблано, який ми застосуємо в блюді - спадщина індіанців. Його назва походить від науатльського або ацтекського індіанського mulli - "соус". У XVIII столітті черницы монастиря у місті Пуебла вирішили додати до старовинного індіанського рецепту шоколад та арахіс.
 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram

 

Курча під шоколадним соусом по-мексиканськи

 

Продукти

 
  • курчатка -1 шт.,
  • вершкове масло - 100 г,
  • білий хліб - 250 г,
  • молоко - 3 ст. ложки,
  • цибуля - 2 шт.,
  • яйця -2 шт.
  • сосиски - 100 г,
  • вершки - 250 г,
  • біле вино - 1 склянка,
  • часник - 3 зуб.,
  • какао 1 ч. ложка або 3 квадратики чорного шоколаду
  • шавлія - ​​1 год. ложка,
  • чилі - 0,5 год. ложки,
  • сіль,
  • перець.
 
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Білий хліб та сосиски нарізати кубиками.
  2. Розтопити олію.
  3. Хліб та сосиски змішати у глибокій мисці з молоком, яйцями, половиною розтопленої олії.
  4. Розтерти часточку часнику.
  5. Додати до фаршу чорний перець, половину шавлії та часник. 
  6. Посолити, перемішати.
  7. Курча помити.
  8. Наповнити курча фаршем.
  9. Зашити черевце
  10. Зовні натерти сумішшю чилі.
  11. Посипати шавлією.
  12. Змастити лист маслом.
  13. Викласти курча на лист. 
  14. Додати крупно нарізану цибулю і нарізаний часник, що залишився.
  15. Запікати при температурі 180° протягом 1 години. 
  16. Готового курчати зняти з листа 
  17. Відкласти на блюдо.
  18. У соус, що утворився на деку, влити біле вино, додати какао-порошок (або шоколад). 
  19. Прокип'ятити.
  20. Влити вершки.
  21. Знову довести до кипіння
  22. Проварити до загусання.
  23. Подавати розрізаного на порції курчати на блюді.
  24. Соус подати окремо в соуснику.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати тушковану капуста з м'ясом та яблуками.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

  • Ніжні курячі оладки з сиром
  • Курка в кока-колі по-китайськи
  • Куряча грудка томлена в молоці
  • Готуємо курячі ніжки з апельсинами та медом
  • Готуємо курку з овочами в соусі теріяки
  • Готуємо курку в кефірі
  • Готуємо листковий салат із печерицями, копченою куркою та ананасами
  • Готуємо ароматний віденський шницель із курки в духовці
  • Готуємо теплий салат з куркою, баклажанами та помідорами
  • Яскравий та смачний боул з рисом, куркою та квасолею
  • Готуємо крильця з хрусткою скоринкою
  • Готуємо солодкі часникові курячі крильця

 

←Вернуться Печать