
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275614-gostriy-kurcha-pid-shokoladnim-sousom-po-meksikanski
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1275614-gostriy-kurcha-pid-shokoladnim-sousom-po-meksikanski
Гострий курча під шоколадним соусом по-мексиканськи
Рецепт, що сягає корінням в індіанське минуле латиноамериканської країни.

Як пише РЕДПОСТ, незвичне для поєднання шоколаду і м'яса типово для Месики. Сам же соус Моле поблано, який ми застосуємо в блюді - спадщина індіанців. Його назва походить від науатльського або ацтекського індіанського mulli - "соус". У XVIII столітті черницы монастиря у місті Пуебла вирішили додати до старовинного індіанського рецепту шоколад та арахіс.
Курча під шоколадним соусом по-мексиканськи
Продукти
- курчатка -1 шт.,
- вершкове масло - 100 г,
- білий хліб - 250 г,
- молоко - 3 ст. ложки,
- цибуля - 2 шт.,
- яйця -2 шт.
- сосиски - 100 г,
- вершки - 250 г,
- біле вино - 1 склянка,
- часник - 3 зуб.,
- какао 1 ч. ложка або 3 квадратики чорного шоколаду
- шавлія - 1 год. ложка,
- чилі - 0,5 год. ложки,
- сіль,
- перець.
Покроковий рецепт приготування
- Білий хліб та сосиски нарізати кубиками.
- Розтопити олію.
- Хліб та сосиски змішати у глибокій мисці з молоком, яйцями, половиною розтопленої олії.
- Розтерти часточку часнику.
- Додати до фаршу чорний перець, половину шавлії та часник.
- Посолити, перемішати.
- Курча помити.
- Наповнити курча фаршем.
- Зашити черевце
- Зовні натерти сумішшю чилі.
- Посипати шавлією.
- Змастити лист маслом.
- Викласти курча на лист.
- Додати крупно нарізану цибулю і нарізаний часник, що залишився.
- Запікати при температурі 180° протягом 1 години.
- Готового курчати зняти з листа
- Відкласти на блюдо.
- У соус, що утворився на деку, влити біле вино, додати какао-порошок (або шоколад).
- Прокип'ятити.
- Влити вершки.
- Знову довести до кипіння
- Проварити до загусання.
- Подавати розрізаного на порції курчати на блюді.
- Соус подати окремо в соуснику.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати тушковану капуста з м'ясом та яблуками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Ніжні курячі оладки з сиром
- Курка в кока-колі по-китайськи
- Куряча грудка томлена в молоці
- Готуємо курячі ніжки з апельсинами та медом
- Готуємо курку з овочами в соусі теріяки
- Готуємо курку в кефірі
- Готуємо листковий салат із печерицями, копченою куркою та ананасами
- Готуємо ароматний віденський шницель із курки в духовці
- Готуємо теплий салат з куркою, баклажанами та помідорами
- Яскравий та смачний боул з рисом, куркою та квасолею
- Готуємо крильця з хрусткою скоринкою
- Готуємо солодкі часникові курячі крильця