
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274655-gotuemo-salat-iz-zapechenih-ovochiv-po-virmenski
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274655-gotuemo-salat-iz-zapechenih-ovochiv-po-virmenski
Готуємо салат із запечених овочів по-вірменськи
Відмінні салати виходять не лише зі свіжих, а й запечених овочів.

Як пише РЕДПОСТ, в ідеалі, овочі повинні готуватися на багатті, але й у духовці буде нітрохи не гірше.
Салат із запечених овочів по-вірменськи
Продути на 6 порцій
Для салату:
- Баклажани (великі) 2 шт.
- Помідори (середні) 4 шт.
- Болгарський перець 4 шт.
- Цибуля ріпчаста (велика, червона) 2 шт.
- Часник 4 зубч.
- Зелень кінзи 0,5 пуч.
- Петрушка за смаком
- Кріп (необов'язковий) за смаком
Для заправки
- Оливкова олія 4 стол.
- Столовий оцет (6%, почати з 1 ч.л., потім додавати до смаку вже готову заправку) за смаком
- Лимонний сік (близько 2 ст.л. або концентрований лимонний сік) до смаку
- Перець чорний мелений за смаком
- Запашний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Включити духовку розігріватись до 200 градусів.
- Очистити зубчики часнику.
- Промити під холодною проточною водою ріпчасту цибулю прямо в шкірці, помідори, баклажани, болгарські перці, зелень і зубчики часнику.
- Взяти 2 форми для запікання із високими бортиками.
- Влити у них по 0,5 склянки чистої води.
- Наколоти баклажани вилкою.
- В одну з форм покласти цибулини та баклажани.
- У другу форму укласти помідори та болгарський перець.
- Поставити форми з овочами у гарячу духовку.
- Слідкувати за часом, тому що всі інгредієнти запікаються по-різному. Цибуля та баклажан не менше 40-45 хвилин середні за розміром, а великі - до 1 години, помідори та перець 20-30 хвилин.
- Періодично відкривати духовку і за допомогою вилки перевертати овочі з одного боку на інший, щоб вони рівномірно пропеклися.
- Першою вийняти з духовки форму з готовими перцями та помідорами, притримуючи її прихваткою.
- Через 30 хвилин перевірити готовність баклажанів і цибулі — вставте в них вилку, вона має увійти в м'якоть плавно, без перешкод. Якщо вони готові – витягти форму з цими овочами з духовки, якщо ні – продовжити пекти.
- Готові овочі трохи остудити так, щоб вони були не гарячими, але при цьому не встигли охолонути до кімнатної температури.
- Поки остигають овочі, приготувати заправку для салату.
- У піалу влити оливкову олію.
- Щоб салат вийшов пряним, пікантним, яскравим до смаку, додати в заправку оцет, лимонний сік, сіль, чорний мелений перець, запашний мелений перець.
- Видавити через прес зубчики часнику.
- Виделкою збити заправку до однорідності
- Затягнути ємність із нею харчової плівкою.
- Дайте наполягати.
- Поки настоюється заправка, овочі, що злегка охолонули, очистити кухонним ножем.
- По черзі нарізати овочі.
- У перцю видалити плодоніжку
- Випатрати його від насіння
- Нарізати широкими смугами завтовшки до 2-3 сантиметрів.
- Цибулю нарізати великою соломкою завтовшки до 1 сантиметра.
- Баклажани нарізати скибочками завдовжки до 3-4 сантиметрів і завтовшки до 2 сантиметрів
- Томати просто розрізати на 4-6 частин.
- Зелень кінзи, петрушку, можна і кропу струсити над раковиною від надлишків рідини
- Дрібно нашаткувати зелень.
- Покладіть усі нарізані овочі в миску
- Додати подрібнену зелень
- Залити заправкою.
- Дуже акуратно перемішати всі складові салату столовою ложкою до однорідності.
- Робити це так, щоб ароматне заправлення обволокло всі інгредієнти.
- Дати салату настоятися 5-7 хвилин
- Викласти на блюдо
- Подавати до столу.
- Прикрасити листочками кінзи.
Приємного апетиту!
Нагадаємо раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо яскравий салат зі смажених кабачків та болгарського перцю
- Готуємо овочевий салат з яєчною «локшиною»
- Готуємо овочевий салат із кавуном
- Готуємо салат із куркою та персиками
- Готуємо салат з черешнею та помідорами
- П'ятнадцять ідей найшвидших салатів на новорічний стіл
- Готуємо листковий салат із печерицями, копченою куркою та ананасами
- Готуємо грузинський овочевий салат із горіховою заправкою
- Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти
- Готуємо салат з куркою, помідорами та селерою
- Готуємо швидкий салат із гарбуза та яблук
- Готуємо легкий вітамінний салат з пекінською капустою та перепелиними яйцями
- Готуємо ефектний салат з куркою та апельсином
- Готуємо теплий салат з баклажанами та моцарелою