17.10.2024   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274652-gotuemo-mayonez-iz-ridini-vid-konservovanogo-goroshku-bez-yaets-ta-moloka

Готуємо пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока

Рецепт гранично дієтичного варіанту популярного соусу.

 
Як приготувати пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
 
Як пише РЕДПОСТ, цей рецепт підійде не тільки вегетаріанцям і веганам, а й господині, яка хоче використати в салаті пісне заправлення, при цьому не купуючи його в магазині. Цьому сприяє і надзвичайно прості та доступні продукти, що використовуються у рецепті. До того ж це ще один варіант використання аквафаби – рідини від горошку. 
 
Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram
 

Що варто врахувати

 
  • Солі багато не потрібно додавати, бо горошок вже солоний.
  • Соус відрізнятиметься від традиційного за смаком від традиційного майонезу, в тому числі, в ньому відчуватиметься горох і вийде рідкішим. 

Пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока

 

Продукти

 

  • Аквафаба, рідина від консервованого горошку (або квасолі) – 100 г
  • Олія рослинна рафінована – 200 г
  • Гірчиця – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка (без гірки)
  • Оцет 6% або лимонний сік - 1 ст. ложка
 

Покроковий рецепт приготування

 
  1. Рослинну олію та рідину від горошку або квасолі налити в баночку. 
  2. Ніжку занурювального блендера поставити на дно баночки
  3. Не відриваючи ніжку блендера від дна, збивати 1-2 хвилини
  4. Додати сіль, цукор, оцет та гірчицю. 
  5. Все знову збити блендером.
  6. Зберігати у холодильнику. 
  7. Після повного охолодження майонез стане трохи густішим.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати рисову запіканку з шинкою та сиром.

Читайте також:

  • Готуємо домашній майонез
  • Готуємо вегетаріанський картопляний суп
  • Готуємо борщову заправку на зиму
  • Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
  • Готуємо кетчуп з кабачків та сливи
  • Апетитна вегетаріанська паста
  • Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
  • Готуємо справжній яблучний оцет із соку
  • Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
  • Заготівля моркви на зиму: найсмачніші рецепти

 

←Вернуться Печать