
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274652-gotuemo-mayonez-iz-ridini-vid-konservovanogo-goroshku-bez-yaets-ta-moloka
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1274652-gotuemo-mayonez-iz-ridini-vid-konservovanogo-goroshku-bez-yaets-ta-moloka
Готуємо пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
Рецепт гранично дієтичного варіанту популярного соусу.

Як пише РЕДПОСТ, цей рецепт підійде не тільки вегетаріанцям і веганам, а й господині, яка хоче використати в салаті пісне заправлення, при цьому не купуючи його в магазині. Цьому сприяє і надзвичайно прості та доступні продукти, що використовуються у рецепті. До того ж це ще один варіант використання аквафаби – рідини від горошку.
Що варто врахувати
- Солі багато не потрібно додавати, бо горошок вже солоний.
- Соус відрізнятиметься від традиційного за смаком від традиційного майонезу, в тому числі, в ньому відчуватиметься горох і вийде рідкішим.
Пісний майонез із рідини від консервованого горошку без яєць та молока
Продукти
- Аквафаба, рідина від консервованого горошку (або квасолі) – 100 г
- Олія рослинна рафінована – 200 г
- Гірчиця – 1/2 ч. ложки
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукор – 1 ч. ложка (без гірки)
- Оцет 6% або лимонний сік - 1 ст. ложка
Покроковий рецепт приготування
- Рослинну олію та рідину від горошку або квасолі налити в баночку.
- Ніжку занурювального блендера поставити на дно баночки
- Не відриваючи ніжку блендера від дна, збивати 1-2 хвилини
- Додати сіль, цукор, оцет та гірчицю.
- Все знову збити блендером.
- Зберігати у холодильнику.
- Після повного охолодження майонез стане трохи густішим.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати рисову запіканку з шинкою та сиром.
Читайте також:
- Готуємо домашній майонез
- Готуємо вегетаріанський картопляний суп
- Готуємо борщову заправку на зиму
- Готуємо консервовану заправку для розсольника на зиму
- Готуємо кетчуп з кабачків та сливи
- Апетитна вегетаріанська паста
- Готуємо консервовану борщову заправку на зиму
- Готуємо справжній яблучний оцет із соку
- Заготовляємо домашній кетчуп на зиму
- Заготівля моркви на зиму: найсмачніші рецепти