
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264272-gotuemo-holodnu-zakusku-z-ribi-z-gorihom-po-gruzinski
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264272-gotuemo-holodnu-zakusku-z-ribi-z-gorihom-po-gruzinski
Готуємо холодну закуску з риби з горіхом по-грузинськи
Рецепт порадує любителів риби та рибних страв.

Готуємо холодну закуску з риби з горіхом по-грузинськи
Як пише РЕДПОСТ, рецепт вразить своїм смаком навіть досвідчених гурманів.
Що варто врахувати
- Для приготування блюда рекомендується використовувати річкову рибу. Вважається, що морська не зможе передати справжній смак класичної страви.
- Рибу потрібно брати свіжу і одразу її готувати, тому що філе чи заморожена вже мають первинну обробку та втратили свої унікальні властивості.
Грузинська холодна закуска з риби з горіхом
Продукти:
- Риба (річкова) – 1 кг.
- Часник – 4 зубчики
- грецький горіх (очищений) - 100 гр.
- Винний оцет – 200 мл.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Корінь петрушки (для варіння) – 1 шт.
- Сіль за смаком)
Покроковий рецепт приготування
- Рибу очистити - особливо обережним потрібно бути з зябрами та нутрощами, так як при неправильному обробленні риба може отримати гіркоту.
- Очищену рибу нарізати на порційні шматочки
- Промити під натиском холодної води.
- Поставити каструлю із водою на сильний вогонь.
- Підсолити воду.
- Поки вода закипає почистити часник та корінь петрушки.
- Часник потрібно пропустити через часнику.
- Корінь петрушки крупно нарубати.
- У киплячу воду закласти корінь петрушки, часник і лавровий лист.
- Перемішати.
- Зменшити вогонь і викласти шматки риби.
- Рибу варити до повної готовності, у разі потреби знімаючи піну.
- Для заправки риби ядра волоського горіха добре подрібнити за допомогою звичайної качалки, блендера або міксера.
- В отриману масу додати сіль
- Ретельно потоптати. Сіль і горіхи повинні стати однорідною масою.
- Готовий продукт розвести винним оцтом. Заправка для риби готова.
- Готову рибу виловити з каструлі,
- Викласти на друшляк і дати стекти зайвій волозі та охолонути.
- На блюдо викласти шматочки риби та полити їх приготованою заправкою з горіха та оцту.
- Подати до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати швидкий пиріг без яєць на молоці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо рибні фрикадельки у духовці
- Готуємо запіканку з картоплі з оселедцем
- Готуємо салат з пекінською капустою, яблуками та оселедцем
- Готуємо рибу під медовим маринадом
- Готуємо пісні чебуреки з кальмарами
- Готуємо шніцель зі скумбрії
- Готуємо пудинг з м'яса, курки чи риби
- Готуємо пісний рибний пиріг
- Готуємо млинці з рибою та маринованими огірками
- Сирний рулет із сьомгою