
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263476-gotuemo-sitne-ovocheve-ragu-balkanskoyi-kuhni-gyuvech
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263476-gotuemo-sitne-ovocheve-ragu-balkanskoyi-kuhni-gyuvech
Готуємо ситне овочеве рагу балканської кухні гювеч
Рецепт страви, яку можна подавати як у теплому, так і в холодному вигляді.

Як пише РЕДПОСТ, гювеч - різновид овочевого рагу, яке може готуватися з м'ясом, але може бути і пісним.
Овочеве рагу гювеч
Продукти (на 3 порції):
- Баклажан (великий) – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1-2 зубчики
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Олія соняшникова - 60 мл
- Вода (окріп) - 80 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Цибулю та моркву почистити.
- Цибулю нарізати кубиками.
- Моркву натерти на великій тертці.
- На розігрітій олії обсмажити цибулю і моркву до прозорості цибулі та м'якості моркви.
- Великий баклажан або кілька невеликих баклажанів очистити від шкірки (шкірку можна не знімати, якщо впевнені, що баклажани не будуть гірчити). Баклажани нарізати великими кубиками.
- З помідорів зняти шкірку.
- Нарізати скибочками помідори.
- Болгарський перець очистити від насіння та внутрішніх перегородок.
- Нарізати смужками перець.
- У сковороду до цибулі з морквою перекласти баклажани, помідори та перець.
- Обсмажувати все разом на середньому вогні, помішуючи протягом 7-8 хвилин.
- Потім додати сіль, чорний мелений перець, цукор, томатну пасту, подрібнений часник.
- Влити трохи окропу, перемішати, накрити кришкою.
- Гасити овочеве рагу з баклажанами і солодким перцем на найменшому вогні, який тільки можна зробити, близько 30 хвилин.
- Гювеч із овочів готовий.
- Овочеве рагу з баклажанами подавати до столу гарячим, теплим або повністю остиглим, як овочеву закуску або гарнір.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи
- Класичний рецепт приготування оселедця під шубою: правильна послідовність викладання шарів у салатницю
- Готуємо запіканку з картоплі з оселедцем
- Готуємо яскравий овочевий рататуй у духовці
- Рецепт хрустких запечених кабачків "Фрі"
- Готуємо салат з кабачками та медовою заправкою
- Рецепт вафель з кабачків у вафельниці
- Готуємо кабачки з тофу
- Готуємо ніжну піцу з кабачків
- Готуємо закусочний торт із кабачків