
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261695-gotuemo-norvezkiy-pivniy-sup-elebrod
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261695-gotuemo-norvezkiy-pivniy-sup-elebrod
Готуємо норвезький пивний суп Елеброд
Смачний простий суп, який лікує застуду та нежить.

Як пише РЕДПОСТ, норвезький (щоправда, на нього претендують також шведи) суп Елеброд (у перекладі - "пивний суп"), незважаючи на пиво, що має місце у його складі, як замінник традиційного бульйону, спокійно можуть їсти і діти, оскільки алкоголь випаровується під час готування. Хмільний запах й присмак буде, але і тільки. При цьому вважається, що суп допомагає при нежиті та застуді. Адже раніше, по суті, це був напій, що зігріває.
Що варто врахувати
- Розглядатимемо більш менш класичний рецепт. Але в скандинавських сім'ях є безліч різних власних рецептів, де додають імбир, цедру, гвоздику чи інші спеції до смаку.
- В принципі, суп терпить експерименти, тому іноді в нього додають плавлений сир, м'ясний бульйон, цибулю, копчені ковбаски, твердий сир, мариновані огірки, шинку, а, кількість яєць подвоюють.
Норвезький пивний суп Елеброд
Продукти на 2 порції:
- Світле пиво – 500 мл.
- Молоко – 25 мл.
- Борошно - 1/2 столової ложки
- Цукор - 1/2 столової ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 2-3 щіпки
- Грінки або сухарики
Покроковий рецепт приготування
- Налити пиво в ємність для варіння.
- Довести пиво у каструлі до закипання
- Можна додати лимонної цедри та імбиру до смаку.
- Змішати в окремій ємності молоко та половину борошна.
- Відокремити жовтки від білків
- Додати борошно, що залишилося, до білків.
- Добре збити.
- Додати сюди цукор
- Знову збити.
- Додати цю суміш до пива
- Нагріти до закипання.
- Дати покипіти пару хвилин.
- Зняти суп з вогню
- Додати збиті жовтки,
- Дати настоятися 5-8 хвилин.
- Додати грінку
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати баклажани «під гриби».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо дієтичний суп із омлетом
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння
- Готуємо холодний суп із плавленим сирком
- Готуємо кавуновий гаспачо з овочами, лаймом та імбиром
- Готуємо литовський холодний борщ
- Гаспачо: холодний та яскравий іспанський суп
- Готуємо окрошку із солоними грибами
- Готуємо гаспачо по-марокканськи
- Готуємо холодний болгарський суп таратор
- Готуємо традиційний вірменський суп танапур