18.08.2023   Дмитро Колонєй
Городской Дозор
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261226-gotuemo-yabluka-zi-smetanoyu-u-duhovtsi

Готуємо яблука зі сметаною у духовці

Смачний та корисний десерт до Яблучного Спасу.

Як приготувати яблука зі сметаною у духовці
 
Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подати як на сніданок, так і як солодкий перекус для всієї родини. Солодкі та поживні ласощі низькокалорійні, тому не нашкодять фігурі.

Що варто врахувати

  • Для начинки можна використовувати родзинки, фініки та інші сухофрукти чи горіхи. Вони додадуть насолоду, смак та аромат.
  • Ті, хто дуже полюбляє солодке, можуть додати трохи цукру до сметани.
  • Сметану краще брати натуральну, густу та з високим відсотком жирності, щоб вона не витекла під час запікання.
  • Волоські горіхи можна замінити кедровими горішками або мигдалем.
  • Сметану можна замінити на натуральний йогурт без добавок.
  • Замість цукру можна замінити цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.
Як приготувати яблука зі сметаною у духовці

Яблука зі сметаною у духовці

Продукти на 2 порції:

 

  • Яблука (середнього розміру) 2 шт.
  • Сметана (35%) 100 гр
  • Цукор 1 чайн.
  • Чорнослив 10 гр
  • Курага 10 гр
Як приготувати яблука зі сметаною у духовці

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Яблука вимити у проточній воді,
  2. Обсушити на паперових рушниках.
  3. Ножем зрізати верхівку з широкого краю яблука,
  4. Вирізати серцевину з насінням, але до кінця не доходити до кінця, щоб випадково не прорізати яблуко наскрізь. Можна використовувати не ніж, а чайну ложку із тонким краєм.
  5. Чорнослив та курагу для начинки ретельно промити під проточною водою
  6. Викласти в миску,
  7. Залити окропом і залишити на кілька хвилин, щоб вони набрякли.
  8. Воду злити,
  9. Обсушити
  10. Дрібно нарізати ножем.
  11. Форму для запікання застелити пергаментом.
  12. Яблука поставити у форму для запікання.
  13. Кожне яблуко начинити подрібненими чорносливом та курагою.
  14. Зверху, хто любить солодкі десерти, може присипати трохи цукру.
  15. Ложкою у кожне яблуко на начинку викласти сметану.
  16. Зверху начинку в яблуках можна присипати подрібненим волоським горіхом. Він надасть десерту приємного присмаку.
  17. Духовку розігріти до 180 градусів.
  18. Поставити форму з яблуками до духовки приблизно на 25 хвилин.
  19. Вийняти десерт із печі,
  20. Дати трохи охолонути
  21. Подати до столу. 

Смачного!

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати традиційний вірменський суп танапур.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
 
  • Готуємо запечені яблучка з шапочкою із тіста
  • Готуємо польський фруктовий суп
  • Готуємо ніжні пісні млинці з яблуками
  • Яблучно-грушевий кекс з цитрусами та горіхами
  • Готуємо пісний яблучний рулет
  • Пікантний яблучний пиріг
  • Готуємо оригінальний та смачний яблучний суп
  • Сезонний салат зі шпинатом та яблуками
  • Готуємо салат з буряка, моркви та яблука
  • Рум'яна шарлотка з яблуками та мандаринами

 

←Вернуться Печать