
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261226-gotuemo-yabluka-zi-smetanoyu-u-duhovtsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261226-gotuemo-yabluka-zi-smetanoyu-u-duhovtsi
Готуємо яблука зі сметаною у духовці
Смачний та корисний десерт до Яблучного Спасу.

Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подати як на сніданок, так і як солодкий перекус для всієї родини. Солодкі та поживні ласощі низькокалорійні, тому не нашкодять фігурі.
Що варто врахувати
- Для начинки можна використовувати родзинки, фініки та інші сухофрукти чи горіхи. Вони додадуть насолоду, смак та аромат.
- Ті, хто дуже полюбляє солодке, можуть додати трохи цукру до сметани.
- Сметану краще брати натуральну, густу та з високим відсотком жирності, щоб вона не витекла під час запікання.
- Волоські горіхи можна замінити кедровими горішками або мигдалем.
- Сметану можна замінити на натуральний йогурт без добавок.
- Замість цукру можна замінити цукрозамінник, який не боїться термічної обробки.

Яблука зі сметаною у духовці
Продукти на 2 порції:
- Яблука (середнього розміру) 2 шт.
- Сметана (35%) 100 гр
- Цукор 1 чайн.
- Чорнослив 10 гр
- Курага 10 гр

Покроковий рецепт приготування
- Яблука вимити у проточній воді,
- Обсушити на паперових рушниках.
- Ножем зрізати верхівку з широкого краю яблука,
- Вирізати серцевину з насінням, але до кінця не доходити до кінця, щоб випадково не прорізати яблуко наскрізь. Можна використовувати не ніж, а чайну ложку із тонким краєм.
- Чорнослив та курагу для начинки ретельно промити під проточною водою
- Викласти в миску,
- Залити окропом і залишити на кілька хвилин, щоб вони набрякли.
- Воду злити,
- Обсушити
- Дрібно нарізати ножем.
- Форму для запікання застелити пергаментом.
- Яблука поставити у форму для запікання.
- Кожне яблуко начинити подрібненими чорносливом та курагою.
- Зверху, хто любить солодкі десерти, може присипати трохи цукру.
- Ложкою у кожне яблуко на начинку викласти сметану.
- Зверху начинку в яблуках можна присипати подрібненим волоським горіхом. Він надасть десерту приємного присмаку.
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Поставити форму з яблуками до духовки приблизно на 25 хвилин.
- Вийняти десерт із печі,
- Дати трохи охолонути
- Подати до столу.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати традиційний вірменський суп танапур.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ