Готуємо пісний рибний пиріг

09.04.2023  22:00
Нетривіальний рецепт до пісного столу.
 
Як пише РЕДПОСТ, ще один цікавий рибний рецепт, який урізноманітнить меню
 

Пісний рибний пиріг

 

Продукти:

 

Для начинки:

 

  • риба (у мене горбуша) - 500 г,
  • цибуля - 1 шт. середня (100 г),
  • морква – 1 шт. невелика (100 г),
  • кріп - невеликий пучок,
  • сіль за смаком,
  • перець чорний мелений - за смаком,
  • рослинна олія (для обсмажування) - небагато,

Для тесту:

 

  • борошно - 1 і 2/3 ст. (250 г),
  • вода тепла - 1 ст. (250 мл),
  • сіль - 1/2 ч.л. (3 г),
  • цукор - 1 ч.л. з великою гіркою (10 г),
  • дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч.л. з гіркою (5 г),
  • олія (для тіста) - 3 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Рибу помити, почистити, нарізати на шматки і відварити до готовності.
  2. Готову рибу викласти на тарілку, остудити, перебрати, видалити кістки та поділити на дрібні шматочки.
  3. У сковороду налити трохи олії.
  4. Викласти нарізану молоду або зелену цибулю.
  5. Викласти натерту моркву.
  6. Овочі обсмажити до м'якості.
  7. Готові овочі прибрати з плити, додати рибу, посолити, поперчити.
  8. Додати дрібно нарізану зелень.
  9. Все добре перемішати та скуштувати на смак. Якщо не вистачає спецій, додати.
  10. У миску для тіста вилити теплу воду, додати сіль, цукор, дріжджі та перемішати. Додати олію.
  11. Просіяти борошно.
  12. Замісити м'яке тісто, як на оладки.
  13. Накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому на 30-40 хвилин.
  14. Тісто, що піднялося, добре перемішати.
  15. Форму для випікання змастити олією. 
  16. Вилити у форму половину тіста та розподілити по ньому начинку.
  17. Акуратно вилити половину тесту, що залишилася, у форму і розтягнути ложкою так, щоб вся начинка була покрита тестом.
  18. Випікати в розігрітій до 170-180 ° С духовці близько 1 години. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.
  19. Готовий пиріг остудити на решітці до повного остигання, потім нарізати.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: