Готуємо паштет із червоної сочевиці

21.03.2023  21:58
Страва з сочевиці буде дуже доречною під час посту, як альтернатива м'ясу.
 
Як пише РЕДПОСТ, сочевиця містить велику кількість легкозасвоюваних рослинних білків. Її дуже вдало доповнюють горіхи,
 

Паштет із червоної сочевиці

Продукти:

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Оливкова олія 20 мл
  • Горіхи грецькі або кеш'ю  80 г
  • Перець чорний мелений 4 щіпки
  • Сіль 0,25 ч. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Сочевиця червона 100 г

Покрковий рецепт приготування

 
  1. Цибулю очистити від шкірки і нарізати тонкими півкільцями.
  2. Часник дрібно посікти ножем.
  3. Обсмажити цибулю на оливковій олії приблизно 2-3 хвилини
  4. Додати рубаний часник і обсмажити ще 3 хвилини до готовності.
  5. Сочевицю добре промити, залити водою з розрахунку 1:1. Варити 10 хвилин|мінути| до готовності.
  6. Готову сочевицю трохи остудити. Рідини в ній не повинно бути.
  7. Горіхи подрібнити у блендері.
  8. У чашу блендера додати смажену цибулю з часником і подрібнити.
  9. Потім додати сочевицю, сіль та перець, 2 столові ложки оливкової олії та ще раз подрібнити до однорідного стану.
  10. Паштет подавати із хлібом чи овочами. Зберігати у холодильнику.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати вегетаріанську пасту.