
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256118-gotuemo-salat-z-artishokiv-ta-greypfrutu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256118-gotuemo-salat-z-artishokiv-ta-greypfrutu
Готуємо салат з артишоків та грейпфруту
Ще одна страва з поки що не дуже поширеного у нас продукту.

Як пише РЕДПОСТ, на відміну від рецептів з артишоків, що наводилися раніше, цього разу артишоки у нас мариновані.
Салат з артишоків та грейпфруту
Продукти
- Артишоки мариновані – 80 г
- Грейпфрут – 80 г
- Салат листовий – 30 г
- Мигдаль тертий – 10 г
Для соусу:
- Сік лимонний – 1,5 ст. л.
- Мед - 1 ч. л.
- Сік грейпфруту – 2,5 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Дістати з банки готові мариновані артишоки
- Запекти їх протягом десяти хвилин у духовці.
- Коли артишоки трохи охоплять, зняти з них горілу «шкірку», остудити і розрізати кожен на чотири частини.
- Потім очистити грейпфрут від цедри, внутрішньої шкірки та насіння.
- Кожну часточку розрізати гострим ножем, щоб вийшло 3-4 тонкі сегменти.
- Листя салату вимити, висушити та порвати руками на шматочки.
- Приготувати соус, змішавши сік лимона та грейпфрута, рідкий мед, сіль та перець. Повинна вийти кисло-солодка заправка.
- Всі інгредієнти салату змішати, посипати тертим мигдалем та полити готовим соусом.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ наводив рецепт вишуканого вишневого клафуті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо пісний та корисний “Банановий чай”
- Оригінальний пісний суп із фрикадельками
- Готуємо пісний морквяний торт
- Готуємо ніжні пісні млинці з яблуками
- Готуємо рулет, карамель, мармелад та ескімо з банана без випічки
- Рецепти пісних котлет, які виходять смачніші за м'ясні
- Готуємо пісну піцу на тонкому тісті
- Готуємо оригінальний пісний "борщ" без варіння