Готуємо пісну піцу на тонкому тісті

28.02.2023  21:58
Смачний рецепт пісної піци.
 
Як пише РЕДПОСТ, пісна піца буде чудовою стравою, яка нічим не поступається традиційною.
 

Пісна піца на тонкому тісті

 

Продукти:

 

Тісто

 

  • вода холодна - 150 мл,
  • борошно - 250 г,
  • сухі дріжджі - 7 г,
  • оливкова олія - ​​2 ст. ложки,
  • сіль - 0,5 ч. ложки,
  • цукор -0,5 ч. ложки.

Соус

 

  • оливкова олія - ​​3 ст. л.,
  • часник - 3 зубчики,
  • помідори без шкірки - 3 шт.,
  • цибуля - 2 шт.,
  • томатна паста - 4 ст. л.,
  • орегано, базилік, чилі - за смаком,
  • сіль - пару щіпок.

Начинка

 

  • сир тофу - 100 г,
  • овочі - на вибір.

Покроковий рецепт приготування

 

  1. Змішати в глибокому посуді борошно, сіль, цукор та дріжджі.
  2. В окремому посуді з'єднати олію та воду.
  3. Рідкі інгредієнти поступово влити в посуд із сухими інгредієнтами та ретельно перемішати.
  4. Далі місити тісто на столі, посипаному борошном.
  5. Перекласти тісто для піци в глибокий посуд, змащений оливковою олією, змастити саме тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
  6. Перетримувати не рекомендується.
  7. Тим часом приготувати соус для піци.
  8. Для цього цибулю та часник дрібно порубати і обсмажити в оливковій олії хвилини 3.
  9. Помідори очистити, нарізати шматочками і викласти в сковорідку.
  10. Додати приправи, сіль, перець, обсмажувати, помішуючи, 5-7 хвилин.
  11. Додати томатну пасту, перемішати, тушкувати ще 2 хвилини.
  12. Тісто, що піднялося, знову вимісити, розділити на дві частини, потім тонко розкотити кожну в коржик товщиною близько 5 мм.
  13. Змастити основу для піци оливковою олією, посипати базиліком і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 3-5 хвилин.
  14. Випечену основу змастити соусом, викласти пісну начинку (овочі на вибір тощо) і посипати тертим тофу.
  15. Прикрасити зеленню.
  16. Випікати 15 хвилин при 200 градусах.
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: