Як пише
РЕДПОСТ, пісна піца буде чудовою стравою, яка нічим не поступається традиційною.
Пісна піца на тонкому тісті
Продукти:
Тісто
-
вода холодна - 150 мл,
-
борошно - 250 г,
-
сухі дріжджі - 7 г,
-
оливкова олія - 2 ст. ложки,
-
сіль - 0,5 ч. ложки,
-
цукор -0,5 ч. ложки.
Соус
-
оливкова олія - 3 ст. л.,
-
часник - 3 зубчики,
-
помідори без шкірки - 3 шт.,
-
цибуля - 2 шт.,
-
томатна паста - 4 ст. л.,
-
орегано, базилік, чилі - за смаком,
-
сіль - пару щіпок.
Начинка
-
сир тофу - 100 г,
-
овочі - на вибір.
Покроковий рецепт приготування
-
Змішати в глибокому посуді борошно, сіль, цукор та дріжджі.
-
В окремому посуді з'єднати олію та воду.
-
Рідкі інгредієнти поступово влити в посуд із сухими інгредієнтами та ретельно перемішати.
-
Далі місити тісто на столі, посипаному борошном.
-
Перекласти тісто для піци в глибокий посуд, змащений оливковою олією, змастити саме тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
-
Перетримувати не рекомендується.
-
Тим часом приготувати соус для піци.
-
Для цього цибулю та часник дрібно порубати і обсмажити в оливковій олії хвилини 3.
-
Помідори очистити, нарізати шматочками і викласти в сковорідку.
-
Додати приправи, сіль, перець, обсмажувати, помішуючи, 5-7 хвилин.
-
Додати томатну пасту, перемішати, тушкувати ще 2 хвилини.
-
Тісто, що піднялося, знову вимісити, розділити на дві частини, потім тонко розкотити кожну в коржик товщиною близько 5 мм.
-
Змастити основу для піци оливковою олією, посипати базиліком і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 3-5 хвилин.
-
Випечену основу змастити соусом, викласти пісну начинку (овочі на вибір тощо) і посипати тертим тофу.
-
Прикрасити зеленню.
-
Випікати 15 хвилин при 200 градусах.