26.02.2023  17:43   Дмитро Колонєй

Стало відомо, що буде з цінами на хліб та фрукти

Свою оцінку руху цін дав Голова Всеукраїнської аграрної ради.

Зростуть ціни на хліб та фрукти в Україні
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із  посиланням на УНН, за словами Голови Всеукраїнської аграрної ради  Дениса Марчука, ціни на хліб та форукти зростуть.
 
 
"На 2023 рік, - зазначив експерт, - "може бути велике скорочення засівання, а отже і експортний потенціал буде зменшуватися. Стосовно ціни на харчові продукти і на хліб - дійсно слід очікувати підняття цін", - зазначив він.
 
"Хоч у нас і звільнився правий берег Херсонщини, але там досить велика кількість садів які спеціалізувалися на вирощенні кісточкових, в тому числі і яблуневі сади. Аграрії в Центральних і Західних регіонах ще на початку повномасштабної війни вже розуміючи обставини окупації почали диверсифікувати ці напрямки роботи, і почали більше засаджувати сади в своїх регіонах. Вирощувати більше овочів. Тому в принципі, сказати що буде дефіцит - не можу. Плюс ми розуміємо що Україна підтримується імпортом. Значна частина буде імпортуватися. Якщо будемо імпортувати і попит буде більший ніж пропозиція - це може призвести до здорожчення цін".
 
 

 

Источник:   УНН
Тэги:  прогноз, ціни, фрукти, хліб
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день