
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282036-sirni-kulki-z-gorihami-ta-yagodami
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282036-sirni-kulki-z-gorihami-ta-yagodami
Готуємо сирні кульки з горіхами та ягодами
Рецепт здатний здивувати несподіваним поєднанням смаків.

Як пише РЕДПОСТ, у процесі приготування можна поеспериментувати, тому що підійдуть будь-які добавки - горіхи, сушена ягода, зелень. При цьому страва готується просто і без випічки.
Сирні кульки з горіхами та ягодами
Продукти:
- 250 г вершкового сиру
- 1 склянка тертого сиру (твердого типу чеддера)
- 1 пучок кінзи
- 80 г волоських горіхів
- 80 г в'яленої журавлини
- 2 ст.л. коньяку
- спеції до смаку (наприклад: щіпка перцю або мускатного горіха)
Покроковий рецепт приготування
- Вимочити в'ялену журавлину в коньяку на 10 хвилин, щоб вона стала м'якшою і ароматнішою.
- Подрібнити волоські горіхи ножем або в блендері - не в пил, а до великої крихти.
- Промити та дрібно нарубати кінзу, включаючи стебла.
- Злити зайвий коньяк із журавлини.
- Злегка обсуши ягоди паперовим рушником.
- Змішати вершковий сир із тертим сиром до однорідної маси.
- Додати спеції до смаку (можна щіпку чорного перцю, паприки або краплю лимонного соку).
- Сформувати із сирної маси невеликі кульки розміром із волоський горіх.
- Скачати кожну кульку в обсипці: можна комбінувати горіхи, журавлину та зелень або робити мікси.
- Викласти на тарілку.
- Відправити в холодильник на 4 години, щоб кульки стабілізувалися та стали щільнішими.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати лагідний салат з буряком, сиром та яблуком.
Читайте також:
- Готуємо апетитні сирні кульки
- Готуємо аранчіні - сицилійські рисові кульки з м'ясною начинкою
- Готуємо сирні палички з лавашу
- Готуємо хрусткі запечені гриби
- Ароматний запечений багет із часником та зеленню
- Готуємо картопляні кульки із сиром
- Готуємо мариновані яйця у соєвому соусі
- Смачні сирні кульки
- Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві
- «Пальчики оближеш»: готуємо яскраве солодке частування – єврейський цимес
- Готуємо квашені лимони з часником та спеціями на зиму
- Рецепт оригінальної закуски та прикраси столу: мариновані яйцяв'є