18.03.2025 21:34 Дмитро Колонєй
Сочевичні млинці: корисна альтернатива класиці
Страва, яка не тільки смачна, а й неймовірно корисна.
Як пише
РЕДПОСТ, млинці з сочевиці багаті на білок, клітковину і залізо, підходять для безглютенового харчування і легко готуються. Такий рецепт чудово підійде для тих, хто стежить за харчуванням, хоче урізноманітнити раціон або просто спробувати щось нове.
Млинці з сочевиці
Продукти:
-
1 склянка червоної сочевиці
-
1 склянка води (плюс трохи для регулювання густини тіста)
-
1 яйце (за бажанням, для еластичності)
-
1/2 ч. л. солі
-
1/2 ч. л. куркуми (за бажанням, для кольору та смаку)
-
1 зубчик часнику (за бажанням)
-
1 ст. л. рослинної олії (для тіста)
-
олія для смаження
Покроковий рецепт приготування:
-
Промити сочевицю.
-
Замочити сочевицю у воді на 2-3 години (або на ніч). Вона має розм'якшитися, щоб легко подрібнити в блендері.
-
Злити воду.
-
Перекласти сочевицю в чашу блендера.
-
Додати свіжу воду (1 склянка), сіль, спеції, часник і яйце (якщо використовуєте).
-
Подрібнити до однорідності.
-
Консистенція тіста має бути як у звичайних млинців - не надто густа, але й не рідка. За необхідності слід додати ще трохи води.
-
Змастити сковороду невеликою кількістю олії
-
Добре розігріти на середньому вогні.
-
Налити порцію тіста на сковороду.
-
Розподілити тонким шаром.
-
Смажити близько 2 хвилин з одного боку.
-
Потім акуратно перевернути.
-
Готувати ще хвилину.
-
Готові млинці можна подавати з йогуртом, свіжими овочами, сирним сиром або навіть із медом - залежно від уподобань.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0