18.03.2025  21:34   Дмитро Колонєй

Сочевичні млинці: корисна альтернатива класиці

Страва, яка не тільки смачна, а й неймовірно корисна.

Як приготувати сочевичні млинці
 
Як пише РЕДПОСТ, млинці з сочевиці багаті на білок, клітковину і залізо, підходять для безглютенового харчування і легко готуються. Такий рецепт чудово підійде для тих, хто стежить за харчуванням, хоче урізноманітнити раціон або просто спробувати щось нове.

Млинці з сочевиці

Продукти:

 
  • 1 склянка червоної сочевиці
  • 1 склянка води (плюс трохи для регулювання густини тіста)
  • 1 яйце (за бажанням, для еластичності)
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. куркуми (за бажанням, для кольору та смаку)
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)
  • 1 ст. л. рослинної олії (для тіста)
  • олія для смаження
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

 

Покроковий рецепт приготування:

 
  1. Промити сочевицю.
  2. Замочити сочевицю у воді на 2-3 години (або на ніч). Вона має розм'якшитися, щоб легко подрібнити в блендері.
  3. Злити воду.
  4. Перекласти сочевицю в чашу блендера.
  5. Додати свіжу воду (1 склянка), сіль, спеції, часник і яйце (якщо використовуєте). 
  6. Подрібнити до однорідності. 
  7. Консистенція тіста має бути як у звичайних млинців - не надто густа, але й не рідка. За необхідності слід додати ще трохи води.
  8. Змастити сковороду невеликою кількістю олії
  9. Добре розігріти на середньому вогні.
  10. Налити порцію тіста на сковороду.
  11. Розподілити тонким шаром. 
  12. Смажити близько 2 хвилин з одного боку.
  13. Потім акуратно перевернути.
  14. Готувати ще хвилину.
  15. Готові млинці можна подавати з йогуртом, свіжими овочами, сирним сиром або навіть із медом - залежно від уподобань.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати білкові млинці.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день