
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1279311-sochevichni-mlintsi-korisna-alternativa-klasitsi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1279311-sochevichni-mlintsi-korisna-alternativa-klasitsi
Сочевичні млинці: корисна альтернатива класиці
Страва, яка не тільки смачна, а й неймовірно корисна.

Як пише РЕДПОСТ, млинці з сочевиці багаті на білок, клітковину і залізо, підходять для безглютенового харчування і легко готуються. Такий рецепт чудово підійде для тих, хто стежить за харчуванням, хоче урізноманітнити раціон або просто спробувати щось нове.
Млинці з сочевиці
Продукти:
- 1 склянка червоної сочевиці
- 1 склянка води (плюс трохи для регулювання густини тіста)
- 1 яйце (за бажанням, для еластичності)
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. куркуми (за бажанням, для кольору та смаку)
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- 1 ст. л. рослинної олії (для тіста)
- олія для смаження
Покроковий рецепт приготування:
- Промити сочевицю.
- Замочити сочевицю у воді на 2-3 години (або на ніч). Вона має розм'якшитися, щоб легко подрібнити в блендері.
- Злити воду.
- Перекласти сочевицю в чашу блендера.
- Додати свіжу воду (1 склянка), сіль, спеції, часник і яйце (якщо використовуєте).
- Подрібнити до однорідності.
- Консистенція тіста має бути як у звичайних млинців - не надто густа, але й не рідка. За необхідності слід додати ще трохи води.
- Змастити сковороду невеликою кількістю олії
- Добре розігріти на середньому вогні.
- Налити порцію тіста на сковороду.
- Розподілити тонким шаром.
- Смажити близько 2 хвилин з одного боку.
- Потім акуратно перевернути.
- Готувати ще хвилину.
- Готові млинці можна подавати з йогуртом, свіжими овочами, сирним сиром або навіть із медом - залежно від уподобань.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати білкові млинці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: