
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261198-gotuemo-tanapur-abo-spas-traditsiyniy-virmenskiy-sup
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1261198-gotuemo-tanapur-abo-spas-traditsiyniy-virmenskiy-sup
Готуємо традиційний вірменський суп танапур
Смачна, корисна і низькокалорійна страва, що освіжає в спеку і зігріває в холод.

Як пише РЕДПОСТ, танапур або спас - оригінальна та ніжна національна вірменська страва. Дуже смачний суп, який підійде як для спекотної, так і для холодної пори року. Влітку він подається холодним, а взимку – гарячим.
Що варто врахувати
- Справжній спас вийде лише в тому випадку, якщо не відходити від традиційного складу інгредієнтів страви. Але якщо не знайдеться мацони, можна взяти звичайний жирний кефір. Але в цьому випадку кількість води потрібно зменшити вдвічі.
Вірменський суп танапур
Продукти на 4 порції
- Мацони (або кефір (тоді води необхідно взяти 0,5 склянки)) 1 скл.
- Вода 1 скл.
- Курячі яйця 1 шт.
- Пшенична крупа (або булгур, кус-кус) 60 гр
- Цибуля ріпчаста 100 гр
- Борошно пшеничне 1 стол.л.
- Вершкове масло 30 гр
- Сіль 2 гр
- Зелень кінзи 10 гр
- Петрушка 10 гр
- М'ята 2 гр
Покроковий рецепт приготування
- Пшеницю добре промити
- Замочити пшеницю на ніч,
- Воду злити,
- Пшеницю промити
- Варити у підсоленій воді близько 25 хвилин.
- В окремій мисці збити виделкою яйце із сіллю.
- Додати столову ложку борошна, що просіює.
- Ретельно промішати суміш, щоб не було грудочок.
- Додати в яєчну суміш мацун та воду.
- Добре змішати суміш, до однорідності. Суміш має вийти густою як сметана за консистенцією.
- У каструлю з крупою влити суміш і
- Поставити на вогонь.
- Довести до кипіння, помішуючи дерев'яною лопаткою.
- Цибулю почистити і дрібно порізати.Паралельно на сковороді розігріти шматочок вершкового масла|мастила|
- Обсмажити до золотистості цибулю.
- Зменшити вогонь до середнього та варити суп, постійно помішуючи, щоб суміш не згорнулася.
- Зелень кінзи та петрушки дрібно порізати і відправити в каструлю із супом.
- Туди ж покласти цибульну піджарку з олією, перемішати.
- Варити ще 10 хвилин.
- Вимкнути вогонь.
- Дати постояти супу під кришкою близько 15 хвилин.
- Подаємо в гарячому або холодному вигляді, зі свіжою зеленню та хлібом.
- Можна кинути пару листків м'яти, з такою подачею врятувати буде особливо освіжаючим.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати хешбраун - американські картопляні оладки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: