
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256926-gotuemo-pisniy-ribniy-pirig
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1256926-gotuemo-pisniy-ribniy-pirig
Готуємо пісний рибний пиріг
Нетривіальний рецепт до пісного столу.

Як пише РЕДПОСТ, ще один цікавий рибний рецепт, який урізноманітнить меню
Пісний рибний пиріг
Продукти:
Для начинки:
- риба (у мене горбуша) - 500 г,
- цибуля - 1 шт. середня (100 г),
- морква – 1 шт. невелика (100 г),
- кріп - невеликий пучок,
- сіль за смаком,
- перець чорний мелений - за смаком,
- рослинна олія (для обсмажування) - небагато,
Для тесту:
- борошно - 1 і 2/3 ст. (250 г),
- вода тепла - 1 ст. (250 мл),
- сіль - 1/2 ч.л. (3 г),
- цукор - 1 ч.л. з великою гіркою (10 г),
- дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч.л. з гіркою (5 г),
- олія (для тіста) - 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
- Рибу помити, почистити, нарізати на шматки і відварити до готовності.
- Готову рибу викласти на тарілку, остудити, перебрати, видалити кістки та поділити на дрібні шматочки.
- У сковороду налити трохи олії.
- Викласти нарізану молоду або зелену цибулю.
- Викласти натерту моркву.
- Овочі обсмажити до м'якості.
- Готові овочі прибрати з плити, додати рибу, посолити, поперчити.
- Додати дрібно нарізану зелень.
- Все добре перемішати та скуштувати на смак. Якщо не вистачає спецій, додати.
- У миску для тіста вилити теплу воду, додати сіль, цукор, дріжджі та перемішати. Додати олію.
- Просіяти борошно.
- Замісити м'яке тісто, як на оладки.
- Накрити плівкою і поставити в тепле місце для підйому на 30-40 хвилин.
- Тісто, що піднялося, добре перемішати.
- Форму для випікання змастити олією.
- Вилити у форму половину тіста та розподілити по ньому начинку.
- Акуратно вилити половину тесту, що залишилася, у форму і розтягнути ложкою так, щоб вся начинка була покрита тестом.
- Випікати в розігрітій до 170-180 ° С духовці близько 1 години. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.
- Готовий пиріг остудити на решітці до повного остигання, потім нарізати.
Нагадуємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати мафіни з сиром та зеленою цибулею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: