
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255486-gotuemo-rulet-marmelad-pechivo-ta-eskimo-z-banana-bez-vipichki
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1255486-gotuemo-rulet-marmelad-pechivo-ta-eskimo-z-banana-bez-vipichki
Готуємо рулет, карамель, мармелад та ескімо з банана без випічки
Смачні та корисні десерти без випічки.

Як пише РЕДПОСТ, рецепти без випічки порадують своїм смаком як дітей, так і просто любителів солодкого.
Печиво з горіхів та сухофруктів
Продукти:
- 4 склянки горіхів кешью,
- половина склянки суміші сухофруктів на вибір (курага, яблука, інжир).
- мед
- фрукти
Покроковий рецепт приготування
- Пропускаємо компоненти через м'ясорубку для отримання однорідної клейкої маси.
- Катаємо кульки, яким надаємо потрібну форму.
- Робимо по центру печива поглиблення, в яке можна помістити ягоди у свіжому вигляді або у вигляді пасти, змішаної з медом.

Банани у шоколаді
Продукти на 4 порції:
- Банани 2 шт.
- Шоколад (будь-який) 90 гр
- Молоко 50 мл
- Горіхи (будь-які - фундук, грецькі, арахіс, мигдаль, кешью). 30 гр
- Кондитерська посипка 2 стол.
Молоко чи вершки можна і не додавати, з ними шоколад вийде рідкішим, його буде легше наносити на банан.
Покроковий рецепт приготування
- Банани очистити від шкірки і порізати приблизно однакові шматочки. Якщо банани невеликі, то буде достатньо двох шматків.
- Наколоти шматочки бананів на дерев'яні палички (від морозива, шпажки на канапе або дерев'яні шампури) з огляду на те, що тонкі палички зламаються від ваги банана.
- Горіхи нарізати на дрібні шматочки. Для яскравішого смаку можна трохи підсмажити горіхи на сковороді.
- Розтопити шоколад у мисці з молоком на водяній бані (поставивши миску в киплячу воду).
- За допомогою лопатки перемішайте шоколад з молоком до однорідної маси - вийде шоколадна глазур. Якщо вона виявиться занадто густою, додати ще трохи молока.
- Готову глазур зняти з лазні та трохи остудити.
- Взяти банан, насаджений на паличку, і намазати на нього шоколадну глазур з усіх боків.
- Посипати банан, покритий шоколадом, горіхами або кондитерською посипкою за бажанням.
- Глазований банан акуратно перевернути вниз паличкою і закріпіть на чомусь до висихання. Можна встромити паличку в щось м'яке. Якщо палички довгі, просто поставити банани в склянку.
- Коли глазур підсохне, перекласти банани на тарілку та прибрати у холодильник. Там шоколад застигне і банани зручніше їсти.
Рулет "Баунті"
Продукти (на 5 порцій)
Для тіста:
- Печиво магазинне, не сухе - 300 г
- Какао-порошок – 3 ст. ложки
- Цукор - 0,5 склянки (за смаком)
- Вода (окріп) - 0,5 склянки
Для крему:
- Олія вершкове, кімнатної температури - 150 г
- Цукрова пудра - 100 г (за смаком)
- Кокосова стружка – 40 г
Покроковий рецепт приготування
- Печиво подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки на дрібну крихту.
- Додати до печива порошок какао. Перемішати.
- Півсклянки цукру розчинити в половині склянки окропу. Остудити.
- Отриманий сироп влити суху суміш.
- Замісити гладке "тісто".
- Для приготування крему розм'якшити до кімнатної температури вершкове масло.
- З'єднати з цукровою пудрою та кокосовою стружкою.
- Добре перемішати до однорідності.
- Тісто з печива розкотати на харчовій плівці до бажаної товщини. Чим тонше буде розкочаний корж, тим більше вийде витків на зрізі рулету.
- Пласт покрити масляним кремом, рівномірно розподіляючи його на всій поверхні.
- Потім корж із кремом акуратно згорнути рулетом.
- Рулет загорнути у харчову плівку та прибрати у морозилку на 30-40 хвилин.
- Готовий рулет нарізати скибочками.
Яблучний мармелад із агар агаром
Що потрібно врахувати
- Це не єдиний, але найшвидший варіант приготування яблучного мармеладу
- Перш ніж додати агар, зверніть увагу на його маркування. Цифри на упаковці, наприклад 600, 900 або 1200, позначають силу (еластичність) одержуваного гелю. Що ця цифра, то щільніше вийде желе.
- Пропорції агар-агару, зазначені у рецепті відносні, оскільки на результат впливає не тільки сила гелю (цифри на упаковці), але і якість агар-агару, а також кількість цукру та кислоти у складі страви.
- Щоб не помилитися та отримати потрібний результат, рекомендується зробити тест. Для цього візьміть 1 столову ложку готової, але ще не охолодженої страви і помістіть в морозилку на 1 хвилину. Якщо желе вийшло потрібної консистенції, значить пропорції дотримані правильно. В іншому випадку необхідно загуснути або, навпаки, розбавити страву.
Продукти на 8 порцій:
- Яблука (що солодше, тим менше солодощі потрібно додавати.) 1 кг
- Вода 300 мл
- Мед 1 стол.
- Агар-агар (з гіркою) 1 стол.
Пошаговій рецепт приготування
- Яблука ретельно вимити.
- Плоди розрізати на часточки, видаліть серцевини та всі зіпсовані місця.
- Помістити яблука в блендер, додати води та перетворити наші яблука на пюре.
- Перелити яблучне пюре в каструлю та довести до кипіння на невеликому вогні.
- В окремій тарілці додати в теплу воду агар-агар.
- Перемішати до розчинення.
- Додати розчинений у воді агар-агар у каструлю з киплячим яблучним пюре. Перемішати ретельно. Консистенція пюре стане більш гладкою, густою.
- Ще кілька хвилин дати покипіти пюре з агаром, помішуючи, а потім вимкнути вогонь.
- Почекати, доки пюре охолоне до 40 градусів, додати туди мед і добре перемішати. Потім можна розлити по формах або деко.
- Дати мармеладу охолонути кілька годин і можна виймати з|із| форм, нарізати на шматочки і їсти.
Яблука в карамелі в домашніх умовах
Що потрібно врахувати
- Яблука краще брати невеликого розміру, так їх буде зручніше їсти та занурювати у карамель.
- Барвник можна взяти будь-якого кольору.
- Можна зварити карамель різних кольорів, якщо ви робите велику порцію яблук одразу.
- Якщо карамель не лягає на яблука і з'їжджає, то варто або варити карамель довше або взяти менше води, тоді все вийде.
- Посипанням краще прикрашати яблука вже в перевернутому стані, так вийде обережніше.
Продукти на 4 порції:
- Яблука 4 шт.
- Цукор 300 гр
- Вода 40 мл
- Харчовий барвник 2 гр
- Кондитерська посипка 1 стол.
Як прикрасу можна брати горіхи, шоколад, кокосову стружку, подрібнені вафлі.
Покроковий рецепт приготування
- Яблука добре вимити, щоб на них трималася карамель, і ретельно витерти.
- Видалити плодоніжки з обох боків і прибрати в холодильник (на холодні плоди карамель ляже краще).
- Вибраний харчовий барвник розчинити у воді. Повинен вийти насичений яскравий колір.
- Взяти досить високу і не надто широку каструлю (яблуко в ній має поміститися майже все по висоті).
- Насипати в каструлю цукор, влити забарвлену воду.
- Поставити каструлю на маленький вогонь.
- При постійному помішуванні розчинити цукор та довести до кипіння. Більше не перемішуючи, дати карамелі закипіти. Нехай вона кипить на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.
- Зняти карамель із вогню. Вона продовжить бурхливо кипіти якийсь час, це нормально.
- Дочекатися моменту, коли підуть бульбашки з поверхні. Але не остуджувати карамель сильно, інакше вона почне тверднути. Маленькі бульбашки можете проткнути виделкою.
- Поки карамель кипить, а потім заспокоюється, вийняти яблука з холодильника і встромити в них палички далі середини плода і сиділи щільно.
- Взяти плоску тарілку і змастити її тонким шаром олії без запаху.
- Якщо використовуватиметься кондитерська посипка, підготувати миску з нею.
- Взяти яблуко за паличку і занурити в теплу карамель, прокручуючи кілька разів. Якщо карамелі в каструлі мало, нахилити посуд, намагаючись нанести карамель на всю поверхню яблука.
- Далі опустити яблуко в кондитерську посипку або просто посипати його згори.
- Перекласти яблуко на підготовлену плоску тарілку.
- Коли всі яблука будуть готові, можна залишити їх сушитися до гори ногами.
- Після просушування карамель стане твердою і можна буде їх перевернути.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пісну піцу на тонкому тісті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: