
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254941-gotuemo-kartoplyani-mlintsi-ta-mlintsi-na-vodi-bez-yaets-ta-moloka
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1254941-gotuemo-kartoplyani-mlintsi-ta-mlintsi-na-vodi-bez-yaets-ta-moloka
Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока
Обидва рецепти млинців на Стрітення приємно здивують.

Як пише РЕДПОСТ, на Стрітення неможливо не згадати про млинці - символ сонця.
Картопляні млинці із зеленню
Продукти (на 4 порції)
- Картопля - 400 г
- Молоко - 300 мл
- Яйця – 1-2 шт. (залежно від розміру)
- Часник - 1-2 зубчики
- Цукор – 1 ч. л. без гірки
- Сіль - 1 ч. л.
- Олія соняшникова - 4 ст. л. + для змащування сковороди
- Борошно - 150 г (1 склянка об'ємом 250 мл без гірки)
- Зелень свіжа (петрушка, зелена цибуля) - 0,5 пучка
- Сметана, для подачі (за бажанням) – за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Картоплю почистіть, наріжте скибочками і перекладіть у каструлю.
- Залийте шматочки картоплі водою так, щоб вона лише покривала картоплю. Поставте каструлю на сильний вогонь.
- Після закипання води зменшіть вогонь, додайте 0,5 ч. ложки солі і варіть картоплю до готовності, близько 20 хвилин.
- Злийте воду, а відварену картоплю розімніть у пюре.
- До отриманого картопляного пюре додайте очищений і подрібнений часник. Всипте 0,5 ч. ложки солі та цукор. Перемішайте.
- Нагрійте молоко. Влийте гаряче молоко у картопляне пюре. Добре перемішайте.
- Додайте яйця (я вбила одне, але краще все ж таки додати два, як вимагає рецепт). Перемішайте. Якщо маса вийде не надто однорідною, не страшно.
- Влийте олію. Перемішайте.
- Всипте борошно, що просіяє.
- Знову вимішайте картопляне тісто віночком до однорідного стану.
- Зелень промийте, просушіть, подрібніть.
- Сковороду змастіть олією і дуже добре розігрійте. (Якщо сковорода буде невеликого діаметру, ніжні млинці малого розміру буде легше перевертати.)
- Налийте ополоником картопляне тісто на сковороду і круговим рухом розподіліть його дном сковороди.
- Смажте картопляні млинці на вогні вище середнього.
- Поки поверхня млинця не схопилася, посипте зеленню.
- Не перевертайте млинець доти, доки одна сторона не підрум'яниться. Потім переверніть та підсмажте з іншого боку до золотистості.
- Після кожного млинця змащуйте сковороду олією.
- Подавайте картопляні млинці гарячими, зі сметаною.
Млинці на воді без яєць та молока
- Якщо млинна або солона начинка подається до млинців, зменшіть кількість цукру в тесті до мінімуму.
Продукти на 3 порції
- Борошно пшеничне 200 г
- Вода 400 мл
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Цукор 3 ст. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
- Змішайте в глибокій мисці воду кімнатної температури, цукор та сіль.
- Розмішуйте до тих пір, поки всі кристали солі та цукру не розчиняться.
- Коли цукор і сіль розчиняться, додайте олію, перемішайте і всипте борошно, що просіює.
- Дуже ретельно перемішайте тісто, воно не повинно мати грудок.
- Готове тісто має бути не дуже рідким, але й не густим. Наберіть тісто в столову ложку і перевірте консистенцію, воно має стікати з ложки тонким струмком.
- Добре розігрійте сковороду і змастіть її маслом (для цього можна використовувати силіконову кисть).Наберіть половину половника тіста і налийте тісто тонким струмком у середину сковороди.
- Тримайте сковороду рукою на вазі і робіть кругові рухи, щоб тісто рівномірно розтікалося дном сковорідки.
- Підсмажуйте млинець на середньому вогні протягом 1-1,5 хвилин, потім переверніть обережними рухами і обсмажте ще 30 секунд з іншого боку.
- Підсмажте таким чином усі млинці. Змащуйте сковороду олією лише за необхідності.
- Подавайте млинці гарячими, з будь-якою добавкою.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати курячі мафіни в мікрохвильовій печі за 20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: