05.08.2022  17:23   Дмитрий Колоней

Харків'янин працював на спецслужби ворога (фото)

Харків’янина повідомили про підозру у держзраді.

Працював на спецслужби ворога 37-річний харків'янин
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, з посиланням на Харківську прокуратуру та ГУ Нацполіції, слідство встановило, що чоловік у період з лютого по квітень 2022 року через заборонену в Україні соціальну мережу передавав іншим особам інформацію про адміністративні будівлі та інші об’єкти, розташовані в Харкові, а також дані про місця дислокації ЗСУ. У подальшому за координатами, які передавав підозрюваний, окупанти обстрілювали місто.
 
 
Працював на спецслужби ворога 37-річний харків'янин
 
Встановлено, що користувачі акаунтів, яким передавав дані чоловік, належать до агентурного апарату органів розвідки спецслужб РФ - 54-річна мешканка Москви та жителька Санкт-Петербургу.
 
37-річний харків`янин у мережі інтернет відкрито висловлював підтримку збройній агресії ворожої армії проти українського народу, діям збройних формувань рашистів, зокрема, кадирівців.
 
Працював на спецслужби ворога 37-річний харків'янин
 
 Відкриті кримінальні справи: ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) та ч. 1,2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає тюремне ув’язнення на строк до 15  років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.
 
6 липня 2022 року в ході санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного проведено огляд комп’ютерної техніки, за допомогою якої він здійснював свою підривну діяльність. 
 
 
Працював на спецслужби ворога 37-річний харків'янин
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день