
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282329-litne-ragu-z-sardelkami-ta-ovochami-sitna-vecherya-dlya-vsieyi-rodini
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1282329-litne-ragu-z-sardelkami-ta-ovochami-sitna-vecherya-dlya-vsieyi-rodini
Літнє рагу з сардельками та овочами: ситна вечеря для всієї родини
Відмінний спосіб приготувати швидку та яскраву страву із сезонних овочів.

Як пише РЕДПОСТ, рагу не вимагає складних технік і ідеально підходить для запікання в духовці. Овочі створюють насичений смак, а рум'яний хліб вбирає ароматний бульйон.
Літнє рагу з сардельками та овочами
Продукти:
- Сардельки або ковбаски - 4 шт.
- Хліб пшеничний - 350 г
- Томат чері - 250 г
- Баклажан - 1 шт.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Оливки без кісточок - 50 г
- Базилік свіжий - 2 гілочки
- Часник - 2 зубчики
- М'ясний бульйон - 150 мл
- Оливкова олія - 7 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Розірвати хліб на невеликі шматочки.
- Полити 5 ст. л. оливкової олії.
- Перемішати.
- Нарізати баклажани та солодкий перець кубиками.Якщо плід свіжий та молодий, його не ообв'язково замочувати чи солити, щоб він не гірчив. Можна різати одразу,
- Нарізати часник тонкими платівками.
- Розігріти оливкову олію, що залишилася в сковороді.
- Обсмажити баклажани 4-5 хвилин, часто перевертаючи.
- Перекласти на тарілку.
- Обсмажити сардельки з усіх боків до рум'яної скоринки ( якщо це ковбаски - трохи довше, щоб у духовці вони вже дійшли готовності).
- Розігріти духовку до 180 °С.
- У жароміцну форму викласти баклажани, перець, томати чері, часник та оливки.
- Посолити, поперчити.
- Влити м'ясний бульйон.
- Перемішати.
- Викласти зверху сардельки та хліб.
- Запікати 20-25 хвилин.
- Подавати гарячим, посипавши свіжими листочками базиліка.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пряну закуску для пікніка шашлик із картоплі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Готуємо пряне овочеве рагу в вершках
- Готуємо ситну кавказьку хашламу на пиві
- Готуємо індійське томатне овочеве рагу сабджі
- Поживне овочеве рагу з нутом
- Готуємо овочеве рагу з кабачками по-ірландськи
- Готуємо ніжне овочеве рагу по-французьки
- Готуємо ситне овочеве рагу балканської кухні гювеч
- Готуємо вінегрет: класичний та оригінальні рецепти
- Класичний рецепт приготування оселедця під шубою: правильна послідовність викладання шарів у салатницю