06.05.2025 21:45 Дмитро Колонєй
Салат із буряком, яблуком та волоськими горіхами
По-справжньому весняна страва, яскрава, легка та поживна.

Салат із буряком, яблуком та волоськими горіхами
Як пише
РЕДПОСТ, цей салат поєднує в собі соковитість запеченої буряки, свіжість яблука та ніжність вершкової заправки. Ідеальний баланс користі та смаку — ідея для пікніка, легкої вечірки чи корисного обіду.
Що варто врахувати
-
Цей салат стає ще смачнішим після 15–20 хвилин у холодильнику — смаки поєднуються, і він стає ніжнішим.
Салат із буряком, яблуком та волоськими горіхами
Продукти
-
2 середні буряки (запечені або відварені)
-
1 велике сладко-кисле яблуко (наприклад, Симиренка)
-
50 г волоських горіхів (злегка підсмажених)
-
2-3 ст. л. натурального йогурту чи сметані
-
1 год. л. лимонного соку
-
½ год. л. меду (за бажанням)
-
Сіль, перець - за смаком
-
Свіжа зелень (рукола, петрушка або кріп) - для подачі
Покроковий рецепт приготування
-
Відварити або запекти буряк до готовності
-
Остудити.
-
Нарізати кубиками чи натерти на великій тертці.
-
Яблуко натерти на тертці або нарзати тонкою соломкою.
-
Щоб воно не потемніло, скропити лимонним соком.
-
Волоські горіхи трохи підсмажити на сухій сковорідці
-
Подрібнити.
-
У мисці змішати йогурт, лимонний сік, мед, сіль та перець. Перемішати до однорідності.
-
У великій мисці змішати буряк, яблуко, горіхи та заправку. Перемішати обережно.
-
Викласти салат у глибоку тарілку
-
Прикрасити зеленню та ще трохи горіхів зверху.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0