Як пише
РЕДПОСТ, якщо господиня спантеличилася питанням про приготування смачних, швидких і корисних страв, то їжа, приготовлена в духовці - вдалий вихід із становища. Все виходило смачним та максимально корисним.
Що варто врахувати.
-
Бажано, щоб на свинячих реберцях було менше жиру.
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Продукти:
-
картопля,
-
свинячі реберця,
-
цибуля ріпчаста,
-
сметана,
-
сіль та спеції за смаком.
Покроковий рецепт приготування
-
Взяти каченицю з жароміцного скла або іншого матеріалу.
-
Картоплю помити.
-
Очистити.
-
Реберця помити.
-
Підсушити паперовим рушником.
-
Почистити цибулю.
-
Картоплю нарізати кружальцями.
-
Викласти шарами на дно каченята.
-
Трохи солити кожен шар, інакше страву вийде прісною.
-
Зверху викласти реберця так, щоб вони максимально закривали нашу картоплю.
-
Цибулю нарізати півкільцями.
-
Викласти цибулю на реберця.
-
Сметану посолити.
-
Додати спеції.
-
Отриманим соусом змастити реберця. Потрібно постаратися повністю їх покрити сметаною, інакше м'ясо в непокритих місцях сухувато.
-
Накрити кришкою
-
Поставити в заздалегідь розігріту духовку.
-
Хвилин через 40-45 стомлення в духовці вийняти страву.