Як пише
РЕДПОСТ, ці рецепти урізноманітнять стіл у холодну пору року
Варення з кабачків з лимоном та м'ятою
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
1,5 кг цукру,
-
2 лимони,
-
1/2 пучка м'яти.
Покроковий рецепт приготування:
-
Дрібно нарізати кабачки
-
Дрібно нарізати лимони
-
Подрібнити м'яту
-
Засипати все цукром.
-
Залишити на 1 годину,
-
Довести до кипіння
-
Варити приблизно 1,5 години на слабкому вогні.
-
За бажанням, можна перебити все блендером посеред варіння.
-
Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків із апельсином
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
1,2 кг цукру,
-
2 лимони,
-
2 апельсина,
-
1 склянка води,
-
спеції.
Покроковий рецепт приготування:
-
Зняти цедру
-
Віджати сік із апельсинів.
-
Витиснути сік лимонів.
-
Дрібно нарізати кабачки
-
Засипати кабачки цукром
-
Додати воду, апельсиновий сік, цедру та спеції за смаком.
-
Довести заготовку до кипіння
-
Варити 40 хвилин на слабкому вогні
-
Влити лимонний сік
-
Варити ще 5-10 хв.
-
Закатати варення у стерилізовані банки.
Варення з кабачків з гарбузом
Продукти:
-
400 г кабачків,
-
400 г гарбуза,
-
500 г цукру,
-
2 апельсина,
-
2 лимони,
-
1 склянка води.
Покроковий рецепт приготування:
-
Нарізати або натерти кабачки з гарбузом на тертці.
-
Зняти цедру з цитрусів
-
Дрібно нарізати їхню м'якоть.
-
Змішати все із цукром
-
Влити трохи води.
-
Можна приправити до смаку.
-
Довести варення до кипіння
-
Проварити 30-40 хвилин на слабкому вогні
-
Закатати в стерилізовані банки.
Варення з кабачків з імбиром
Продукти:
-
1,2 кг кабачків,
-
500 г лимонів,
-
80-100 г кореня імбиру,
-
800 г цукру,
-
1-2 ч. л. меленої кориці.
Покроковий рецепт приготування:
-
Лимони ошпарити окропом
-
Дрібно нарізати їх із шкіркою.
-
Натерти імбир на тертці
-
Кабачки нарізати кубиком.
-
Засипати кабачки цукром
-
Залишити на 1 годину
-
Довести до кипіння
-
Проварити 15 хвилин на слабкому вогні
-
Дай заготівлі охолонути.
-
Викласти лимони, імбир та корицю до кабачків.
-
Знову довести до кипіння.
-
Проварити варення ще 15-20 хвилин
-
Закатати у стерилізовані банки.
Варення з кабачків із бананом
Продукти:
-
1,5 кг кабачків,
-
2-3 банани,
-
700 г цукру.
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити та наріж кабачки кубиком
-
Нарізати банани кубиком.
-
Засип все цукром
-
Залиш на кілька годин.
-
Довести до кипіння
-
Проварити 40 хвилин на слабкому вогні
-
Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків з волоськими горіхами
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
4 склянки цукру,
-
1 склянка волоських горіхів,
-
2 лимони,
-
200–300 мл води.
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити та дрібно нарізати кабачки.
-
Волоські горіхи просушити на сухій сковороді
-
Нарубати горіхи.
-
Ошпарити лимони окропом
-
Видалити кісточки
-
Блендер подрібнити цитруси до однорідності.
-
Змішати лимонну масу із цукром
-
Проварити до розчинення середньому вогні.
-
Викласти кабачки і горіхи в сироп, що вийшов.
-
Знову довести до кипіння
-
Варити варення 45-50 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
-
Закатати його у стерилізовані банки.
Варення з кабачків із яблуками
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
600 г яблук,
-
1,4 кг цукру,
-
2 лимони.
Покроковий рецепт приготування:
-
Видавити лимонний сік.
-
Зняти цедру.
-
Очистити та дрібно нарізати яблука
-
Очистити та нарізати кабачки
-
Засипати яблука та кабачки цукром
-
Залишити на 6-8 годин.
-
Довести заготовку до кипіння
-
Проварити 5-7 хвилин.
-
Дати охолонути
-
Додати лимонний сік та цедру
-
Знову довести до кипіння.
-
Проварити ще 15 хвилин
-
Закатати варення у стерилізовані банки на зиму.
Варення з кабачків із персиками
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
2 кг цукру,
-
3 персики,
-
3-4 лимони.
Покроковий рецепт приготування:
-
Ошпарити лимони окропом
-
Видалити кісточки із лимонів.
-
Видалити кісточки із персиків
-
Додати до персиків лимон.
-
Блендер подрібнити їх з лимоном до однорідності.
-
Нарізати кабачки кубиком
-
Змішати всі інгредієнти
-
Залиш на ніч.
-
Довести заготовку до кипіння
-
Зняти з вогню
-
Дати охолонути.
-
Знову довести до кипіння
-
Зняти з вогню.
-
Повторювати цей крок до бажаної консистенції варення – 3-6 разів.
-
Після останнього варіння одразу закатати його у стерилізовані банки.
Варення з кабачків з ківі
Продукти:
-
2 кг кабачків,
-
6-8 ківі,
-
1,5 кг цукру,
-
1 лимон.
Покроковий рецепт приготування:
-
Очистити та дрібно нарізати кабачки
-
Засипати цукром
-
Залишити на кілька годин.
-
Доведи до кипіння
-
Проварити 10 хвилин
-
Дати заготівлі охолонути.
-
Знову довести до кипіння
-
Проварити 10 хвилин
-
Дати охолонути.
-
Додати нарізані ківі
-
Додати трохи цедри до смаку
-
Довести варення до кипіння ще раз
-
Проварити 10-15 хвилин
-
Закатати його у стерилізовані банки на зиму.