Готуємо домашній майонез

14.08.2024  22:00
Популярний соус легко та швидко можна приготувати вдома.
 
Як пише РЕДПОСТ, домашній майонез виходить дуже смачним, густим, з приємною кремовою текстурою і блискучою поверхнею, при цьому ви можете коригувати його смакові якості самі. Це не єдиний рецепт соусу, бо додавати до нього ті чи інші продукти, наприклад часник, перець, лимонний сік або змінювати частку наведених продуктів, вже справа смаку. 
 

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Домашній майонез

 

Продукти

 

  • Олія - ​​200 мл
  • Гірчиця їдальня – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль - ½ ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Оцет 9% - 1 год.
 

Покроковий рецепт приготування

 
 
  1. Заздалегідь дістати продукти з холодильника, аби вони були однієї температури на момент готування.
  2. У ємність, в якій збиватиметься соус, влити масло.
  3. Розбити і додати яйце так щоб жовток не розтікся.
  4. Додати гірчицю, сіль та цукор.
  5. Обережно накрити чашею блендера жовток, відокремлюючи його від білка.
  6. Щільно притискаючи на дно ємності збивати на максимальній швидкості не піднімаючи чаші до утворення білої маси секунд 40.
  7. Коли емульсія схопилася, підняти блендер, щоб під чашу потрапила олія.
  8. Збити ще 20-30 секунд.
  9. Додати 1 чайну ложку 9% оцту
  10. Збивати секунд 15.
  11. Якщо соус занадто густий, розбавити холодною кип'яченою водою чи кефіром.
  12. Майонез готовий.
 

Що робити, якщо щось пішло не так, і соус не вийшов?

 
  1. Залишити ємність з рідким соусом на 1-2 години, щоб розшарувалися яйця і масла.
  2. Опустити блендер на дно і збити, не відриваючи від дна чаші блендера, поки майонез не почав густіти.
  3. Після цього потроху піднімати блендер і довести майонез до потрібної консистенції.
  4. Домашній майонез готовий.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати хрусткі кабачки із сиром у духовці.

Читайте також: