20.06.2024  09:23   Рита Парфенова

Харківщина на ранок 20 червня. Оперативна обстановка від ДСНС

Протягом минулї доби рятувальники 10 разів виїжджали на гасіння пожеж, чотири з яких спричинили ворожі обстріли.


Фото з відкритих джерел

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на оперативну інформацію Головного управління ДСНС України в Харківській області, протягом доби ворог спричинив 4 пожежі в Чугуївському, Куп'янському та Харківському районах.

Удень були завдані удари по території Старосалтівського лісництва Чугуївського району, що спричинило пожежу у лісовому масиві на площі близько 7 га. До ліквідації наслідків були залучені підрозділи ДСНС, місцева пожежна команда села Вільча та техніка лісгоспу.

Близько 16:00 ворог вдарив по селу Вільхівка Вільхівської громади Харківського району та закладу дитячого відпочинку у Харкові. У селі Вільхівка загинула 49-річна жінка, постраждав 60-річний чоловік, а пожежа охопила приватний будинок на площі 10 кв.м. Ліквідацією займалося одне відділення ДСНС. У Харкові обійшлося без пожежі, але 48-річна жінка отримала гостру реакцію на стрес.

У селі Новоосинове Куп'янського району внаслідок обстрілу горіли автомобільні покришки на площі 15 м² та легковий автомобіль. Постраждала 51-річна жінка, а пожежу ліквідували вогнеборці добровільної пожежної команди з селища Ківшарівка.

У селі Кругляківка Курилівської громади близько 17:00 внаслідок обстрілу зайнялась хвойна підстилка на площі 5000 м², пошкоджено приватний будинок та господарську споруду. Обійшлося без постраждалих.

Загалі протягом доби з 19 по 20 червня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 25 оперативних виїздів, з яких:

  • 10 – на ліквідацію пожеж, 4 з яких спричинені ворожими обстрілами;
  • 7 – на допомогу населенню;
  • 1 – на перевірку після обстрілу;
  • 7 – інші виїзди.

Піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 65 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники, поліцейські, волонтери та представники місцевих громад продовжують евакуацію населення з прикордонних населених пунктів. Психологи ДСНС надають допомогу в евакопунктах. Від початку активних дій ворога евакуйовано 11 916 осіб, серед них 924 дитини та 278 маломобільних осіб.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Раніше РЕДПОСТ писав, що одна людина загинула, четверо отримали поранення внаслідок обстрілів військовими рф міста Харків та населених пунктів області протягом минулої доби.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день