
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267932-gotuemo-pisni-mlintsi-na-yabluchnomu-soku-i-zgaduemo-do-chogo-tut-komi
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1267932-gotuemo-pisni-mlintsi-na-yabluchnomu-soku-i-zgaduemo-do-chogo-tut-komi
Готуємо пісні млинці на яблучному соку і згадуємо, до чого тут Коми
Млинці – традиційна страва, яка чудово доповнює будь-яке застілля.

Як пише РЕДПОСТ, хто створив цю страву вкрито мороком століть, але страва, схожа на цю смакоту, відома ще з V століття до н.е. Кисла тонка випічка, що нагадує тонкі млинці, була на столах знавців закваски стародавніх єгиптян. А до Київської Русі воно проникло приблизно в дев'ятому столітті нашої ери.
До речі, ні до якого зім'ятого млинця вираз "перший млинець комом" не відноситься. Мова йде про жертву, яку приносили наші предки духам – Комам. Звідси й прислів'я: Перший млинець Кóмам, млинець другий знайомим, третій млинець далекій рідні, а четвертий — мені.
Що стосується наведеного нами рецепту, найкраще для нього підходить свіжий сік без добавок.
Пісні млинці на яблучному соку
Продукти:
- 100 мл яблучного соку,
- 420 мл води,
- 250 г борошна,
- 10 г розпушувача,
- 3 ст. цукру,
- 1 ч. л. лимонного соку,
- 2 ст. рослинної олії
Покроковий рецепт приготування:
- Просіяти борошно
- Змішати усі сухі інгредієнти.
- Злегка підігріти воду
- Додати до неї яблучний сік, лимонний сік та олію.
- Помішуючи, з'єднати обидві маси
- Відразу починати пекти млинці
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати білкові млинці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо дієтичні млинці на Масляну: 6 рецептів
- Готуємо млинцевий торт з сметанним кремом на Масляну
- Що робити, якщо млинці рвуться під час перевертання
- Готуємо ажурні млинці двох кольорів із пляшки на Масляну
- Готуємо ніжні пісні млинці з яблуками
- Млинці для тих, хто хворіє на цукровий діабет: як приготувати корисний десерт на Масляну
- Готуємо класичні картопляні драники на Масляну
- Готуємо картопляні млинці та млинці на воді без яєць та молока