Готуємо консервовану борщову заправку на зиму

04.10.2023  21:55
Заготівлі до зими продовжуються.
 
Як пише РЕДПОСТ, раніше ми писали, як зберегти овочі на зиму. Тепер зупинимося на заправці до борщу.
 

Що варто врахувати

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
  • З цієї кількості товарів вийде близько 12 банок по 0,5 л.
  • Взимку просто варіть бульйон, можна вегетаріанський, можна м'ясний, у тому числі на тушонці, заправляєте капустою, картоплею (за бажанням), трохи проварюєте та відправляєте вміст баночки, хвилин через 7–10 борщ готовий! Наприкінці додаєте рубаний часник, більше зелені та сметану для бажаючих.

Консервована борщова заправка

Продукти:

 

  • буряк - 3 кг
  • морква - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 1 кг
  • перець солодкий - 1 кг
  • помідори - 1 кг
  • цукор - 1 склянка
  • сіль - 3 ст.л.
  • рослинна олія - ​​1 склянка
  • оцет 9% - 125 мл

Пошаговий рецепт приготування

 

  1. Всі овочі помити,
  2. Почистити.
  3. Шарами укласти в таз (каструлю) у тій послідовності, як описано нижче.
  4. Цибулю нарізати півкільцями.
  5. Буряк натерти на великій тертці.
  6. Натерти моркву.
  7. Перець нарізати тонкою соломкою.
  8. Помідори порізати півкухлями або четвертинками гуртків.
  9. Додати сіль, цукор, оцет (половину тонкої склянки), олію.
  10. Все перемішати
  11. Поставити на маленький вогонь
  12. Як тільки дасть сік, вогонь додати та варити 25 хвилин.
  13. Розкласти гарячим у стерильні банки
  14. Закатати.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: