26.09.2023 21:36 Дмитро Колонєй
Готуємо яскраву шакшуру - національну страву тунісців
Внесемо африканський колорит до нашого меню.
Як пише
РЕДПОСТ, взагалі на батьківщину цієї страви претендує не одна країна. Між тим, іноді для блюда з далекої країни зовсім не потрібні екзотичні продукти. Здається у самому вигляді цієї страви є щось спекотне, пивденне. Пропонуємо приготувати одну саме з таких. Вона може бути чудовим сніданком.
Що варто врахувати
-
Замість вже готових протертих томатів із магазину, можна взяти звичайні. На них зробити надрізи, залити окропом та залишити на 10 хв. Потім очистити, дрібно нарізати чи протерти через сито. Це і будуть протерті помідори.
Шакшура
Продукти:
-
яйця - 5 шт.,
-
протерті помідори (або томатна паста) - 150 г
-
перець болгарський - ½ шт.,
-
цибуля ріпчаста - ½ шт.,
-
олія оливкова - 1 ст.л.,
-
сіль,
-
перець за смаком
-
будь-яка зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)
Покроковий рецепт приготування
-
Нарізати цибулю та болгарський перець дрібним кубиком.
-
Поставити сковороду на вогонь
-
Влити оливкову олію.
-
Обсмажити цибулю на сковороді з олією 1 хвилину.
-
Додати перець болгарський
-
Смажити ще 30 секунд.
-
Додати протерті помідори.
-
Додати воду, сіль, перець.
-
Перемішати та готувати протягом 5 хвилин.
-
Зробити поглиблення та вилити яйця.
-
Накрити кришкою та готувати на повільному вогні 7–10 хвилин. До побіління білка так, щоб при цьому жовток залишився рідким.
-
Посипати зеленню
-
І одразу подаємо.
-
Зручно їсти за допомогою хліба прямо із сковороди.
Смачного!
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Комментариев: 0