
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262539-gotuemo-yaskravu-shakshuru-natsionalnu-stravu-tunistsiv
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1262539-gotuemo-yaskravu-shakshuru-natsionalnu-stravu-tunistsiv
Готуємо яскраву шакшуру - національну страву тунісців
Внесемо африканський колорит до нашого меню.

Як пише РЕДПОСТ, взагалі на батьківщину цієї страви претендує не одна країна. Між тим, іноді для блюда з далекої країни зовсім не потрібні екзотичні продукти. Здається у самому вигляді цієї страви є щось спекотне, пивденне. Пропонуємо приготувати одну саме з таких. Вона може бути чудовим сніданком.
Що варто врахувати
- Замість вже готових протертих томатів із магазину, можна взяти звичайні. На них зробити надрізи, залити окропом та залишити на 10 хв. Потім очистити, дрібно нарізати чи протерти через сито. Це і будуть протерті помідори.
Шакшура
Продукти:
- яйця - 5 шт.,
- протерті помідори (або томатна паста) - 150 г
- перець болгарський - ½ шт.,
- цибуля ріпчаста - ½ шт.,
- олія оливкова - 1 ст.л.,
- сіль,
- перець за смаком
- будь-яка зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)
Покроковий рецепт приготування
- Нарізати цибулю та болгарський перець дрібним кубиком.
- Поставити сковороду на вогонь
- Влити оливкову олію.
- Обсмажити цибулю на сковороді з олією 1 хвилину.
- Додати перець болгарський
- Смажити ще 30 секунд.
- Додати протерті помідори.
- Додати воду, сіль, перець.
- Перемішати та готувати протягом 5 хвилин.
- Зробити поглиблення та вилити яйця.
- Накрити кришкою та готувати на повільному вогні 7–10 хвилин. До побіління білка так, щоб при цьому жовток залишився рідким.
- Посипати зеленню
- І одразу подаємо.
- Зручно їсти за допомогою хліба прямо із сковороди.
Смачного!