Готуємо сухий овочевий бульйон на зиму

21.09.2023  21:35
Продовжуємо готуватися до холодної пори року
 
 
Як пише РЕДПОСТ, приготувати цю страву на зиму не важко. Головне, щоб у розпорядженні готовий був дегідрататор (сушарка).
 

Сухий овочевий бульйон на зиму

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Продукти:

  • перець солодкий - 2 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.,
  • стебло селери - 4-5 шт.,
  • часник - 4-5 зуб.,
  • лавровий лист - 1 шт.,
  • перець запашний - 2 шт.,
  • перець чорний горошком - 4-6 шт.
  • петрушка - 1/2 шт.,
  • зелена цибуля - 1/2 пучка,
  • сушарка для овочів.

Покроковий рецепт приготування

  1. Моркву помити, очистити від шкірки та нарізати тонкими стрічками.
  2. Викладіть моркву на решітку сушарки в один шар.
  3. Болгарський перець нарізати тонкими скибочками.
  4. Стебло селери нарізати тонкими скибочками.
  5. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  6. Часник очистити і нарізати кружальцями.
  7. Викласти всі овочі на ґрати.
  8. Зелень помити, нарізати крупно і викласти на окремі грати сушарки.
  9. Всі овочі та зелень висушити до кришталю. Зелень сушиться 5-7 годин, овочі 12-16 годин.
  10. Потім з'єднати всі овочі та зелень разом.
  11. Додати лавровий лист.
  12. Подрібнити суміш блендером або кавомолкою до стану порошку.
  13. Чорний перець горошком розім'яти у ступці на порошок.
  14. Додати до решти інгредієнтів та перемішати.
Готовий бульйон використовують у співвідношення 1–1,5 ст.л. на 1 л води.
 
Смачного!