03.09.2023  21:35   Віталій Хінєвіч

Ніжний пудинг з ірискою та вершками

Збиті вершки та соус з іриски допоможуть зробити класичний десерт яскравішим.

 
Іриска та карамель подарує яскравий смак. Про це повідомляє РЕДПОСТ.
 
Для приготування пудинга необхідні такі інгредієнти:
 
Для пудингу
 
  • 1 склянка цукру;
  • 8 столових ложок несолоного вершкового масла кімнатної температури;
  • 1/2 чайної ложки дрібної солі;
  • 2 склянки густих вершків;
  • 2 склянки молока;
  • 2 великі яйця;
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 столова ложка ванільного екстракту.
 
Для соусу
 
  • 2 склянки цукру;
  • 1 склянка густих вершків;
  • 3 столові ложки несоленого вершкового масла;
  • 1/2 чайної ложки дрібної солі;
  • 1 1/2 столової ложки ванільного екстракту.
 
Для збитих вершків
 
  • 1 склянка охолоджених густих вершків;
  • цукрова пудра;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту.
 
Приготуйте пудинг: у каструлі середнього розміру на середньому вогні змішайте цукор, 4 столові ложки вершкового масла і сіль, готуйте, часто помішуючи лопаткою, доки цукор і масло не розтануть.
Продовжуйте готувати, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
 
Поступово додайте 1 склянку густих вершків, збільшіть вогонь до середнього і постійно помішуйте, поки суміш не закипить. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте, часто помішуючи, поки суміш не зменшиться приблизно на чверть і не досягне стану м'якої карамелі, близько 15 хвилин. На цьому етапі суміш виглядатиме і пахнутиме як карамельний соус. Зніміть з вогню, потім додайте 3/4 склянки молока, поки суміш не стане однорідною.
 
У мірній склянці змішайте яйця та кукурудзяний крохмаль, доки вони не змішаються. Збийте 1 стакан вершків і 3/4 стакану (180 мілілітрів) молока, що залишилися, потім поступово вмішайте їх в масляно-цукрову суміш, поки все добре не змішається. Поверніть каструлю на середній вогонь і постійно збивайте, поки суміш не загусне, близько 5 хвилин. Суміш буде стійкою при перемішуванні і має бути близькою за текстурою до пудингу. Зніміть із вогню.
 
У великій глибокій мисці змішайте 4 столові ложки масла, що залишилися, екстракт ванілі. Помістіть дрібне сито над мискою і влийте суміш для пудингу. Використовуйте занурювальний блендер, щоб збити суміш до кремоподібної маси і трохи освітленого стану. Перекладіть в миску меншого розміру або неглибоку форму для випічки, накрийте пергаментним папером або поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години.
 
Приготуйте соус: у каструлі середнього розміру на середньому вогні змішайте цукор, густі вершки, масло та сіль і готуйте, помішуючи, поки цукор не розтане і соус не стане однорідним, близько 10 хвилин. Зніміть з вогню та додайте ваніль.
 
Встановіть дрібне сито над термостійким контейнером і пропустіть через нього соус. Остудіть, накрийте та поставте в холодильник до подачі; у вас має вийти близько 1 1/2 склянки.
 
Приготуйте збиті вершки: у чаші стаціонарного міксера з насадкою-віночком або, якщо використовуєте ручний міксер, у великій мисці змішайте вершки, кілька столових ложок цукрової пудри (за смаком) та екстракт ванілі. Збивайте на середньо-високій швидкості до утворення м'яких піків близько 2 хвилин. Накрийте та поставте в холодильник до готовності до подачі.
 
Коли все буде готове до збирання, додайте кілька столових ложок соусу в креманки. Поступово розподіліть між ними пудинг, потім додайте збиті вершки і ще одну краплю соусу.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, як приготувати баклажани «під гриби».
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день