
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260772-gotuemo-kish-nimetskiy-pirig-iz-frantsuzkoyi-kuhni-yakiy-lyubiv-polskiy-korol
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1260772-gotuemo-kish-nimetskiy-pirig-iz-frantsuzkoyi-kuhni-yakiy-lyubiv-polskiy-korol
Готуємо кіш – відкритий німецький пиріг
Рецепт пікантного та пряного пирога.

Як пише РЕДПОСТ, пиріг, який ми готуватимемо, з'явився в Лотарингії - провінції, яка була вічним предметом суперництва між Францією та Німеччиною і не раз належала то одній, то іншій країні. Це відкритий пиріг німецької кухні, який цілком прижився у французькій. Але до цього до нього приклав руку польський король Станіслав Лещинський, який керував Лотарінгією л снрнини 1760-х років. Він дуже полюбляв цю страву і вона завдячує своїм сучасним виглядом саме йому, точніше, його придворному кухареві Вінсенту де ла Шапелю. Щоправда, є нюанси, але ми в них не вдаватимемося.
Кіш
Продукти:
- Різнокольоровий солодкий перець – 4 шт.
- Листкове тісто – 250 г
- Сир твердих сортів – 200 г
- Вершки – 350 мл
- Яйця – 4 шт.
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Мускатний горіх – щіпка
- Молота паприка – 1 чайна ложка
- Спеції – до смаку
Покроковий рецепт приготування
- Розкатати тісто
- Викласти його у силіконову форму.
- Очистити перець
- Нарізати тонкою соломкою.
- Викласти перець на сковороду,
- Поставити на невеликий вогонь,
- Підлити оливкову олію
- Обсмажувати, постійно перемішуючи (приблизно 15 хвилин).
- Натерти сир на великій тертці
- Викладати на тісто шарами спочатку перець, потім сир.
- Збити в мисці яйця з вершками,
- Посолити, поперчити та додати мускатний горіх.
- Залити сумішшю начинку киша,
- Посипати паприкою і поставити в розігріту до 170 ° С духовку на 25 хвилин|мінути|.
Подавати можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати абрикосовий зефір.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Карамельний персиковий торт догори ногами
- Готуємо сирний пиріг з абрикосами
- Готуємо закусочний торт із кабачків
- Готуємо пісний рибний пиріг
- Як приготувати пиріг зі свіжими фруктами
- Пиріг з броколі, куркою та сиром
- Пікантний яблучний пиріг
- Готуємо швидкий та соковитий пиріг з капустою