Як пише
РЕДПОСТ, полента "Французькі тости" з яблуками - нетривіальна страва, яка потішить своїм смаком.
Полента "Французькі тости" з яблуками
Продукти:
-
Полента (кукурудзяна крупа) 200г
-
50 г цукрової пудри
-
1 апельсин, цедра
-
2 яблука
-
200 мл яблучного соку
-
½ ч.л. меленої кориці
-
ч.л. змішаних спецій
-
½ столової ложки світло-коричневого цукру
-
1 столова ложка рослинної олії
-
100 г знежиреного грецького йогурту для сервірування
Покроковий рецепт приготування
-
У каструлю з водою додати ложку оливкової олії і насипати крупу.
-
Варіть кашу, періодично помішуючи, до повного загусання.
-
Додати цукрову пудру та цедру апельсина.
-
Вилити кашу на лист і розрівняти тильною стороною ложки.
-
Дати охолонути.
-
Потім охолодити у холодильнику не менше 4 годин або ніч.
-
Коли полента застигне, розрізати кожне яблуко на 8 часточок, видаливши серцевину.
-
Перекласти в невелику каструлю з яблучним соком, корицею, змішаними спеціями та коричневим цукром.
-
Довести до кипіння і гасити 4-5 хвилин, поки яблука не стануть м'якими, але збережуть форму.
-
Зняти зі сковороди шумівкою.
-
Потім кип'ятити соус на середньому вогні протягом 10-12 хвилин, поки він не загусне і не стане сиропом.
-
Тим часом охолоджену поленту розрізати на 6 квадратів.
-
Нагріти велику сковороду з антипригарним покриттям.
-
Додати скибочки полентів партіями і готувати по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
-
Обсмажені тости із поленти намазати йогуртом
-
Викладіть зверху яблука
-
Полити сиропом.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати пісний суп із фрикадельками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: