27.10.2022  11:38   

Щоб російська армія не голодувала: під Харьковом депутат постачав куп’янську молочку окупантам

Гендиректора Куп’янського молококонсервного заводу, який постачав молочну продукцію власного заводу окупантам та на територію так званої «ДНР», взято під варту.

Новини Харкова: Гендиректор Куп’янського молококонсервного заводу постачав продукцію окупантам

Досудовим розслідуванням встановлено, що  депутат Куп’янської районної ради Харківської області, який займав посаду генерального директора молококонсервного заводу у Куп’янську під час окупації міста налагодив стійкі робочі та ідеологічні зв’язки з представниками рф.

Так, підприємець продовжив провадити господарську діяльність та укладав з представниками так званої «Военно-гражданской администрации Купянского района» договори поставки. Гендиректор надавав вказівки своїм підлеглим передавати окупантам молочну продукцію, щоб російська армія не голодувала.

Крім того, депутат встиг налагодити робочі зв‘язки з Міністерством економічного розвитку РФ щодо поставок молочної продукції на територію так званої «ДНР».

На початку вересня в одному з російських пропагандистських Телеграм-каналів був виставлений «звіт» про результат тісної співпраці гендиректора та окупантів: «Благодаря поддержке Министерства экономического развития Российской Федерации, руководства Республики, военно-гражданской администрации Харьковской области, сегодня состоялась поставка первой партии молочной продукции из Купянска в Донецкую Народную Республику».

Під час проведення обшуку за місцем знаходження заводу правоохоронці вилучили понад пів мільйона російських рублів.

Новини Харкова: Гендиректор Куп’янського молококонсервного заводу постачав продукцію окупантам Новини Харкова: Гендиректор Куп’янського молококонсервного заводу постачав продукцію окупантам

25 жовтня депутата затримано на Харківщині. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області йому повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день