Як пише
РЕДПОСТ глазур, за класичними уявленнями це візуальне втілення чистоти, світла та радості Воскресіння Христового. Білий колір часто асоціюється з духовною чистотою та урочистістю. Але це не заважає прикрасити паску глазуррю іншого кольору.
1. Глазур на желатині
Продукти:
-
1 ч.л. желатину
-
100 г сахарної пудрі,
-
4 ст.л.
-
щопітка ваніліну.
Покроковий рецепт приготування
-
Залити желатин 2 ложками води.
-
Позбавити на 20 хвилин.
-
Змішати цукрову пудру, ванілін та 2 ложки води.
-
Довести сироп до кипіння.
-
Зняти з вогню
-
Влити желатин.
-
Збити міксером до кремової текстури.
2. Глазур із сахарної пудри та лимонного соку
Продукти:
-
100 г сахарної пудрі,
-
20 мл соку лимону.
Покроковий рецепт приготування
-
Змішати інгредієнти до гладкої консистенції.
-
Додати пудру за потреби.
3. Класична білкова глазур
Продукти:
-
1 білок,
-
200 г сахарної пудрі,
-
0,5 ч.л. лимонного соку
Покроковий рецепт приготування
-
Збити білок з пудрою та соком 5-7 хв.
-
Додати трохи води до сметаноподібної густоти.
4. Шоколадна глазур
Продукти:
Покроковий рецепт приготування
-
Розтопити шоколад із олією.
-
Перемішати до однорідної глазурі.
5. Глазур з цукру та соку лимону
Продукти:
-
200 г цукру,
-
75 мл води,
-
1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
-
Розчинити цукор у воді,
-
Кип'ятити 5-6 хв.
-
Додати сік.
-
Остудити біля льоду.
-
Збити до білизни.
Апельсиново-шоколадна глазур
Продукти:
-
3 ст.л.
-
50 г вершкового масла,
-
90 г шоколаду,
-
кориця.
Покроковий рецепт приготування:
-
Розламати шоколад
-
Залити апельсиновим соком
-
Додати вершкове масло.
-
Поставити на плиту.
-
Варити на маленькому вогні, доки всі інгредієнти не розтануть.
-
Перемішати до однорідності.
7. Веганська глазур на аквафабі
Продукти:
-
40 мл аквафаби,
-
180 г сахарної пудрі,
-
20 г крохмалю.
-
200 гр. нуту
Покроковий рецепт приготування
-
Залити 200 г нуту великою кількістю води.
-
Залишити на 4 години.
-
Варити 45-50 хвилин на повільному вогні в пропорції 1:4.
-
Остудити нут прямо в рідині, тоді аквафаба буде густішою і насиченішою.
-
До 40 мл аквафаби додавати пудру та крохмаль, збиваючи.
Читайте також