
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1278343-naysmachnishiy-gretskiy-molochniy-pirig-galatopitu
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1278343-naysmachnishiy-gretskiy-molochniy-pirig-galatopitu
Найсмачніший грецький молочний пиріг галатопіта
Національна страва з регіону з багатою кулінарною спадщиною, утвореною суворим гірським пейзажем та близькістю до моря.

Як пише РЕДПОСТ, галатопіта - страва з Епіру на північному заході Греції, де колись правив той самий Пір, з яким пов'язують вираз "Пірова перемога". Рецептів цього пирога безліч. У них може додаватися чи ні сік та цедра цитрусових, бешамель, манка або подрібнений фундук.
Грецький молочний пиріг галатопіта
Продукти:
- 1 л молока
- 500 г тіста «філо» (або листкового)
- 250 г цукру
- 200 мл оливкової олії
- 170 г вершкового масла
- 125 г манної крупи
- 50 г цукрової пудри
- 20 г лимонної цедри
- 3 яйця
- мелена кориця
- ванілін за смаком
Покроковий рецепт приготування
- Закип'ятити молоко.
- Додати цукор.
- Додоти лимонну цедру.
- Додати манну крупу.
- Варити, доки маса не придбає консистенцію густого крему.
- Злегка остудити.
- Ввести вершкове масло та яйця.
- Перемішати.
- Змастити оливковою олією форму.
- Викласти у форму 4-5 пластів тіста, кожен промазуючи оливковою олією.
- Сформувати бортики.
- Заповнити поглиблення кремом.
- Посипати корицею чи ваніліном.
- Розігріти духовку до 180 °.
- Випікати у духовці 45 хвилин.
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати кавово-молочний коктейль із ромом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Швидкий домашній рецепт печива Орео
- Пікантний яблучний пиріг
- Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»
- Готуємо швидкий шоколадний торт
- Готуємо пиріг з мандаринами на сметані
- Рецепт смачного райдужного торту
- Готуємо банановий торт без випічки
- Рецепт ніжного грушового тарта
- Святковий гусак із яблуками