Оригінальний та універсальний французький цибульний суп вішисуаз

10.11.2024  21:43
Виникнення цього супу приписується кухні Версаля часів короля Людовіка XV.
 
Як пише РЕДПОСТ, цю страву можна подавати як гарячою, так і холодною. За легендою королю Людовіку XV суп випадково подали остиглим після перевірки, чи він не отруєний. І страва дуже сподобалася французькому володарю. Влітку 1917 року нью-йоркський шеф-кухар Луї Діат спеціально вирішив подати гостям суп не просто остиглим, з холодильника, та ще й із крижаними вершками. Саме він назвав його французькою crème vichyssoise glacée (охолоджений вершковий вишисуаз) на честь відомого французького курорту Віші. Так що про цей крем-суп варто згадувати як у холодну пору, так і в літню спеку.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 

Французький цибульний суп вишисуаз

 

Продукти: 

 
  • 1 л бульйону, 
  • 200 мл вершків, 
  • 100 г вершкового масла, 
  • 500 г картоплі, 
  • 500 г цибулі-порей, 
  • 1 цибулина, 
  • 50 г зеленої цибулі, 
  • сіль, 
  • перець.
 

Покроковий рецепт приготування: 

 
  1. Обсмажити порей і цибулю в розтопленій вершковій олії
  2. Картоплю відварити у бульйоні. 
  3. Збий усі інгредієнти з холодними вершками та спеціями
  4. Подавати вишисуаз, посипавши рубаною зеленою цибулею.

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ніжний грушовий тарт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: