Готуємо макарони з баклажанами та грибами

12.10.2024  21:33
Варіант смачної та відносно швидкої страви до сніданку чи вечері.
 
Як пише РЕДПОСТ, це страва, продукти для якої завжди можуть бути під рукою. 
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Макарони з баклажанами та грибами

 

Продукти:

 
  • 400гр макаронних виробів,будь-якої форми (крім вермішелі та локшини)
  • 1 баклажан
  • 200 гр грибів
  • 1 морква
  • 1 болгарський перець
  • 150 гр квашеної капусти
  • 4-5 зубків часнику 
  • 4-5ст л соняшникової олії
  • Сіль за смаком
  • 0,5 ч.л.чорного перцю,
  • 0,5 ч.л.суміш перців (можна додати улюблені спеції)
  • 30 грн зелені:петрушки чи кінзи.
 

Покроковий рецепт приготування:

 
  1. Порізати пелюстками часник
  2. Підсмажити часнк на сковорідці протягом хвилини та швидко прибрати з неї у бік.
  3. Баклажани  порізати на невеликі шматки
  4. Підсмажити баклажани на сковорідці без додавання олії 
  5. Прибрати зі сковороди .
  6. Гриби не мити, підсмажити на сковорідці
  7. Прибрати з неї.
  8. На сковорідку вилити 4-5 ст л.соняшникової олії
  9. Цибулину порізати на невеликі шматки
  10. Моркву натерти на тертці
  11. Квашену капусту подрібнити 
  12. Болгарський перець порізати на невеликі шматки
  13. Всі ці інгредієнти з'єднати, покласти на сковорідку.
  14. Перемішати
  15. Тушити протягом 5 хвилин на середньому вогні
  16. Висипати  в сковорідку сухі макарони
  17. Все перемішати
  18. Залити всю суміш 1 л окропу
  19. Тушити 6-7 хвилин під кришкою на сильному вогні перемішуючи.
  20. Посолити за смаком.
  21. Додати чорний перець,суміш перців та інші спеції (за бажанням).
  22. Довести  страву до готовності без крышки.
  23. Додати до готової пасти смажений часник,баклажан та гриби,поклавши їх зверху, не перемішувати.
  24. Прикрасити подрібненою зеленню...

Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати ефектний салат з куркою та апельсином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: