28.06.2024  12:57   Рита Парфенова

Мешканець Харківщини передав ворогу техніку для зведення фортифікаційних споруд проти ЗСУ

На Харківщині завершено спецрозслідування стосовно колаборанта, який передав окупантам техніку для зведення фортифікаційних споруд проти ЗСУ

колаборант з Питомника
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру.
 
Слідство встановило, що мешканець села Питомник Дергачівської ОТГ під час окупації добровільно вирішив допомагати ворогу. Щоб полегшити перебування загарбників і допомогти їм закріпитися, він передав їм свій екскаватор-навантажувач та трактор.
 
За допомогою цієї техніки окупанти перевозили будівельні матеріали для зведення фортифікаційних споруд проти українських захисників.
 
Після деокупації колаборант утік. Наразі він переховується, і його оголошено у розшук. Судовий процес проходитиме заочно в Дергачівському районному суді Харківської області.
 
Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт проти 56-річного чоловіка за колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та конфіскація майна.
 
Досудове розслідування і оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що у Харкові перед судом постане мешканка Куп’янська, яка працювала в окупаційному пенсійному фонді.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день