14.02.2024  10:00   Рита Парфенова

У Харкові затримано інформатора, який здавав ворогу позиції ПВО

Служба безпеки України здійснила ще одну успішну операцію проти ворожої діяльності, затримавши інформатора російських спецслужб, який надавав координати для артобстрілів Харкова.

pfnhbvfyj futynf uhe pfnhbvfyj futynf uhe
 
Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу, фігурантом є 58-річний місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. Восени 2023 року чоловік з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію через популярні месенджери.
 
Цей агент виконував завдання ворога, спрямоване на атаку на критичну інфраструктуру Харкова, зокрема стратегічно важливі підприємства, включаючи оборонно-промисловий комплекс України.
 
Для підвищення ефективності атак загарбники потребували точних координат українських систем протиповітряної оборони. З цією метою інформатор робив фото- і відеозйомку місць, де пролітали ворожі ракети, та передавав отриману інформацію у спеціальні чати прокремлівських Телеграм-каналів.
 
Зловмисника вдалося затримати під час виконання ворожого завдання. Під час обшуків у його помешканні було вилучено мобільний телефон з доказами незаконної діяльності.
 
За міжнародними стандартами його дії кваліфікувалися як несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних Сил України. Потенційне покарання для нього може скласти до восьми років позбавлення волі.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що судитимуть російського агента з Вовчанська, який передавав ворогу оборонні позиції українських військ.
Тэги:  сбу, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день