24.11.2023  11:20   Рита Парфенова

Начальниця Укрпошти на Харківщині привласнювала гроші клієнтів за сплату комуналки

На Харківщині прокурори довели вину начальниці відділення «Укрпошти», яка привласнювала гроші за оплату комунальних послуг.

вирок суду
 
Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру, начальниця одного з відділень АТ «Укрпошта» в Красноградському районі вирішила отримувати додатковий дохід незаконним шляхом.
 
У період з червня по серпень 2022 року жінка, приймаючи оплату комунальних послуг, «забувала» віддавати платникам відривні корінці квитанції. Гроші, отримані від потерпілих, зловмисниця по касі відділення поштового зв`язку не оприбутковувала, а залишала собі.
 
У результаті потерпілі, фактично оплативши комунальні послуги, через деякий час дізнались, що мають борги, після чого звернулись до правоохоронців з відповідними заявами. Усього встановлено 7 потерпілих.
 
Під час судового розгляду обвинувачена повністю визнала свою вину.
 
Красноградський районний суд Харківської області визнав винною начальницю відділення поштового зв’язку у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). Їй призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями та грошовими коштами на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк 2 роки.
 
Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що тюремний вирок отримала голова однієї з харківських МСЕК, яка «нажилась» на видачі висновку для особи з інвалідністю.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
 
Версия для печати

Комментариев: 0

Оставить комментарий

 
 
 

В этот день