
Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264155-gotuemo-garbuzoviy-keks-iz-apelsinovim-siropom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1264155-gotuemo-garbuzoviy-keks-iz-apelsinovim-siropom
Готуємо гарбузовий кекс із апельсиновим сиропом
Рецепт смачної та яскравої страви.

Як пише РЕДПОСТ, це рецепт щільного і вологого гарбузового кексу, в якому гарбуз у смаку практично не відчувається, а ароматна цитрусова заливка вносить в нього свій колорит.
Що варто врахувати
- Заздалегідь дістати олію, яка знадобиться кімнатної температури.
- Гарбузове пюре використовується заздалегідь приготоване. Якщо заморожене пюре, варто заздалегідь розморозити його.
- Ванільний цукор краще використовувати зі шматочками меленого стручка ванілі, ванілін за якістю та ароматом сильно програє.
- Об'єм тесту розрахований на стандартну прямокутну форму для кексу.
- Скляні, керамічні та антипригарні форми можна ніяк додатково не обробляти, охолоджений кекс вискакує з них сам.
- При остиганні сироп загусне, для нанесення його на кекс може знадобитися розігріти сироп.
Гарбузовий кекс із апельсиновим сиропом
Продукти (на 9 порцій):
- Масло вершкове (краще маргарином не замінювати) – 125 г
- Цукор – 175 г
- Яйце куряче - 3 шт.
- Гарбуз – 200 г у вигляді пюре
- Борошно пшеничне – 250 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Сіль – 1 щіпка (-і)
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
Покроковий рецепт приготування:
- Включити духовку на розігрівання до 180°С.
- У велику миску викласти розм'якшене масло, 100 г цукру із загального обсягу, ванільний цукор та сіль.
- Збити міксером на високій швидкості 3-4 хвилини до повітряного світлого крему.
- Додати в масляну суміш яйця та гарбузове пюре,
- Збити міксером до поєднання компонентів.
- Додати в тісто борошно з розпушувачем,
- Перемішати лопаткою до однорідності.
- Викласти тісто у форму
- Розрівняти поверхню лопаткою.
- Випікати кекс при 180 ° С 40-45 хвилин на режимі верх-низ. Час приготування може змінюватися через особливості духовки та розмір форми. Готовність перевірити зубочисткою.
- З апельсина зняти цедру (лише верхній шар).
- Віджати сік з лимона та апельсина, має вийти близько 150 г. За потреби можна віджати ще сік.
- Для приготування сиропу в невеликий ківш або сотейник влити цитрусовий сік, додати 75 г цукру,
- Довести всі інгредієнти до кипіння.
- Зменшити вогонь, варити сироп, помішуючи лопаткою, 10-15 хвилин. Може знадобитися різна кількість часу, залежно від вибраного посуду та нагрівання.
- Готовий кекс полити сиропом
- Посипати апельсиновою цедрою.
- Кекс можна їсти відразу теплим або дочекатися, поки він охолоне.
Смачного!
Нагадаємо, раніше РЕДПОСТ розповідав, як приготувати яскравий салат із сьомгою, овочами, зеленню та апельсинами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Готуємо пісний морквяний торт
- Готуємо печиво «Пальці відьми» до Хелловіна
- Гарбузово-шоколадний кекс у мультиварці
- Готуємо морквяний кекс із горіхами
- Готуємо швидкий салат із гарбуза та яблука
- Готуємо шоколадну ковбаску з фундуком та печивом
- Готуємо ніжний десерт у склянці шарами
- Ефектний торт з шоколадних коржів «Вупи пай»