Новость из раздела: Кулінарні рецепти
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263953-gotuemo-svinyachu-rulku-zapechenu-v-pivi-po-bavarski-z-kvashenoyu-kapustoyu-ta-medom
URL новости: https://redpost.com.ua/news/1263953-gotuemo-svinyachu-rulku-zapechenu-v-pivi-po-bavarski-z-kvashenoyu-kapustoyu-ta-medom
Готуємо свинячу рульку, запечену в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом
Старава, може і не найвишуканіша, але яка може бути дуже смачною.
Як пише РЕДПОСТ, при всій своїй специфічності та формальних недоліках вміло обране і добре приготовлена рулька виходить смачним.
Що варто врахувати
Пиво повинне повністю покрити м'ясо, тому вибирайте об'єм каструлі так, щоб витратити мінімум пінного напою.
Свиняча рулька, запечена в пиві по-баварськи з квашеною капустою та медом
Продукти
- рулька 2 кг (краще брати задню, вона м'ясна)
- пиво (зазвичай темне) – 1,5-2 літри;
- цибуля – 1 штука (середня);
- морква – 100 грам;
- селера – 100 грам;
- часник – 1 головка;
- лавровий лист – 3 штуки;
- чорний перець горошком – 3 шт.;
- запашний перець горошком – 5 штук;
- кмин - 1 щіпка;
- сіль - 1 столова ложка;
- гвоздика – 3-5 бутонів;
- для гарніру:
- квашена капуста – 1 кг;
- цибулина – 1 штука;
- кмин – половина чайної ложки;
- коріандр (подрібнений) – половина чайної ложки;
- рослинна олія – 4 столові ложки;
- пивний бульйон - ¾ склянки;
- для соусу:
- гірчиця – 2 столові ложки;
- мед (рідкий) – 2 столові ложки;
- бульйон – 100 мл.
Покроковий рецепт приготування
- Помити та обсушити рульку
- Покласти рульку в каструлю для варіння.
- Залити пивом.
- Поставити на сильний вогонь
- Довести рульку в пиві до кипіння.
- Поки суміш закипає, почищену моркву нарізати великими кружальцями.
- Селеру нарізати великими шматочками.
- У цілу почищену цибулину встромити бутони гвоздики
- Часник просто поділити на зубчики і зняти шкірку.
- З киплячого пива зняти піну
- Додати в каструлю овочі та спеції.
- Зменшити потужність плити до мінімуму.
- Варити рульку в пиві 2 години під кришкою.
- Через 60 хвилин із моменту внесення спецій перевернути м'ясо.
- Приготувати гарнір: на розігрітій сковороді з олією обсмажити нарізану тонкими півкільцями цибулю до золотистої скоринки.
- Капусту віджати від розсолу.
- Викласти її на сковорідку.
- Обсмажити на середньому вогні до м'якості
- Потім зменшити потужність до мінімуму.
- Влити пивний бульйон із каструлі
- Протушкувати 30-40 хвилин.
- Зробити соус: змішати в глибокій ємності мед, гірчицю та бульйон.
- Зварену рульку дістати з пива
- Злегка остудити,
- Рясно змастити соусом з усіх боків
- Викласти на лист
- Розігріти духовку до 160 ° C,
- Запікати рульку 30 хвилин, щоб з'явилася золотиста скоринка, кожні 5-6 хвилин поливаючи м'ясо соусом, що залишився, і пивним бульйоном з каструлі.
- Готову страву дістати з духовки,
- Викласти на великий тарілки для подачі.
- Простір, що залишився, заповнити тушкованою квашеною капустою.
- Можна додатково прикрасити овочами чи рубаною зеленню.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: